Hakje Jos van Harten zorgt voor breekpunt

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Een hakje van Jos van Harten brak de derby tussen Harskamp en SDS '55 halverwege de tweede helft open. De tamme wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. Er was een doelpunt nodig om leven in de brouwerij te brengen. Het toveren van de aanvaller van SDS '55 op aangeven van Arjan van Omme zorgde daar voor. Uiteindelijk werd het 0-2 voor de Wekerommers.

door Jan de Boer

Als de SDS'ers in de slotfase beter met de kansen waren omgesprongen, had het zeker 0-4 kunnen worden. De ongeslagen Wekerommers staan nog steeds fier aan de leiding. Harskamp staat nu op twee nederlagen. Net als Elsweide heeft SDS'55 nog altijd alle wedstrijden gewonnen. Elsweide moet één duel inhalen. De twee toppers in hun klasse ontmoeten elkaar zaterdag 17 oktober op sportpark De Beek in Wekerom. Dan moet blijken wie de 'echte' lijstaanvoerder is.

Jos van Harten was na afloop aan Wekeromse kant de 'grote' man. Van Harten maakte al vaker het eerste doelpunt in een ontmoeting van SDS. Niet op de manier als tegen Harskamp. ,,Ik maakte het hakje met opzet. Het was een belangrijk doelpunt omdat het ook nog 0-1 werd voor ons."

Het deed Van Harten ook goed, dat hij tegen Harskamp scoorde. ,,Tegen Harskamp is dat altijd geinig." DE SDS'er vond dat de equipe van trainer Eddy Morren in de eerste helft niet goed voor de dag kwam. Zeker in het begin van de tweede helft leek het er op, dat Harskamp eerder dan SDS zou scoren. Gertin van den Berg kreeg in het tweede part twee goede kansen.

Open

Nadat Jos van Harten had gescoord was de wedstrijd helemaal open. Toen Michiel Jansen tien minuten voor tijd na een solo voor 0-2 zorgde, leek het pleit beslecht. Arnand van Norel had nog een goede kans op de aansluitingstreffer. Dat lukte niet. In de slotfase misten Michiel Jansen en Maarten van den Top dotten van kansen. De uitslag had een stuk hoger uitvallen voor de Wekeromse koploper.

Het kon de pret bij Jos van Harten niet drukken dat het 'maar' 0-2 werd. Voor de schutter, eigenlijk voor iedereen bij SDS, is het dit seizoen een stuk lekkerder voetballen. De laatste twee jaar bungelden de SDS 'ers onderaan. ,,Als je wint, is het dinsdagavond een stuk fijner om naar de training toe te gaan. Je hoeft ook niet aan de supporters uit te leggen wat er mis gaat. En als je wint, heb je als ploeg ook meer zelfvertrouwen."

Harskamp had graag willen winnen van SDS. Trainer Dick Mulder was zeer ontevreden over de prestatie van zijn discipelen. De Harskampers moeten het iets meer dan twee maanden zonder Aldo van Norel doen. Van Norel deerde het niet dat hij bij het afscheid getrakteerd werd op een gele kaart. Veel erger vond hij de nederlaag.

Aldo van Norel vertrekt deze week naar Kamp Holland in Afghanistan, waar hij als beveiliger met honden de Apache-helicopters daar moet bewaken. Het wordt voor Aldo de tweede uitzending naar Afghanistan. ,,Ik ben op 18 december weer terug." Tegen SDS dwong Harskamp in zijn ogen te weinig af. ,,Ook creëerden wij veel te weinig. Op het laatst had SDS nog dik kunnen winnen."