Van Kreeft naar Van der Jagt

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens de laatste kroning van de Heidekoningin en -prinses kondigde Rein Kreeft al aan, dat hij aan zijn laatste jaar als preses van de Heideweek bezig is en op zoek is naar een vervanger. Aan de 75ste Heideweek levert hij als voorzitter nog een fikse bijdrage, daarna houdt hij het voor gezien. ,,Ik heb er onwijs veel zin in om te beginnen. Het was ook tijd voor wat anders,” zegt Van der Jagt, een geboren en getogen Otterloër.

Nieuwe preses bestuur stichting Heideweek Ede EDE – Peter van der Jagt wordt de opvolger van Rein Kreeft als voorzitter van het bestuur van de stichting Heideweek Ede. Op de slotavond op 30 augustus 2010 neemt Van der Jagt de voorzittershamer over. Tot die tijd wordt hij ingewerkt door Kreeft, die er dan een periode van vijf jaar als voorzitter op heeft zitten. ,,Ik ga ook voor een periode van vijf jaar,” aldus de in Rhenen wonende Peter van der Jagt.

door Jan de Boer

Scherpenzeel

Via zijn bedrijf DuoFort in Scherpenzeel, gespecialiseerd in vloeren en vloerenonderhoud, sponsorde de toekomstige voorzitter de Heideweek al. ,,Sponsor blijf ik.” Ook verricht Van der Jagt allerlei werkzaamheden voor showband Irene. ,,Naast mijn bedrijf heb ik een uitdaging nodig om iets te doen wat ik leuk vind. Iets bestuurlijks en iets wat ook met evenementen te maken heeft. Dat heb ik heel lang bij Irene gedaan. Eerst als lid, later heb ik in het bestuur gezeten en nog wat andere dingetjes.” Op dit moment doet Peter van der Jagt het management voor showband Irene. ,,Ik regel alle optredens van de beide bands. Daar stop ik op 1 januari mee. Het is goed geweest. Irene blijft altijd mijn clubje, maar het is tijd voor wat anders.” Tijdens een sponsorbijeenkomst vertelde Rein Kreeft dat hij zou gaan stoppen. ,,Of je daar over na wilde denken. Als je interesse had, kon je je melden. Na afloop van die bijeenkomst zei Rein ‘hé, joh is dat niets voor jou.’ Ik ben naar huis gegaan. En toen we een weekeindje weg waren, begon het bij mij te borrelen.”

De Rhenenaar stuurde een mailtje naar Kreeft. ,,En ik ben met hem gaan praten. Er waren nog meer kandidaten. Uiteindelijk ben ik het geworden.” Samen met Kreeft gaat Van der Jagt de Heideweek ‘doen’. ,,Rein is natuurlijk de voorzitter en ik loop daarbij stage. De eerste afspraken hebben we al staan. We lopen in alles samen op. In de eerste twee maanden gaan we flink achter de sponsors aan. Op de slotavond neem ik het roer over.”

Veel leren

De komende maanden gaat hij veel leren, verwacht Peter van der Jagt. ,,Een paar dingen, die Rein probeert, wil ik doorzetten. Dus elk jaar een nieuw evenement, een goed streven. Ik zou heel graag wat veranderd willen zien, verbeterd willen zien aan de Heideoptocht. Ik zou dat als een echt corso willen hebben. Daar heb je het meeste publiek tijdens de Heideweek. Niet dat de openingsavond of het Museumplein niet belangrijk is. De optocht zou ik verbeterd willen zien. We zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid dat zich hiermee gaat bezighouden. Ik zou graag zien, dat buurthuizen meer mee gaan doen aan. Ik wil meer bekendheid geven aan de Heideweek.”

Foto:

Peter van der Jagt wil dat de Heideoptocht wordt verbeterd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie