Met schoolbos wil Triangel 'klimaatparel' worden

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Basisschool De Triangel in Ede is genomineerd voor de Klimaatparels 2009. Daarmee kan de school 10.000 euro winnen om het schoolplein grondig te verbouwen. Het plein wordt groter, er komen nieuwe speeltoestellen, een heus schoolbos en een wadi waar het regenwater in wordt opgevangen. De bedoeling is dat dit ook padden, egels en vlinders moet aantrekken.

'Klimaatparels' is een wedstrijd van de provincie Gelderland voor organisaties die hun omgeving zo inrichten dat er meer ruimte is voor dieren en planten. Er zijn vier hoofdprijzen van elk tienduizend euro. Uit heel Gelderland deden 59 organisaties mee. Harmen Koole van de oudercommissie is erg blij met de nominatie. ,,We hadden wel gedacht dat we een kans maakten, want we hebben een goed plan dat aan de eisen voldoet, maar het is mooi dat we een ronde verder zijn.''

Stemmers

De Triangel is er echter nog niet, want om te winnen moet de school nog proberen zoveel mogelijk stemmers te trekken. Alleen komend weekeinde is er de mogelijkheid om te stemmen. Mensen die het plan goed vinden, kunnen dat dan laten weten via de site www.klimaatparels.nl. De oudercommissie hoopt uiteraard dat zoveel mogelijk mensen het plan om het schoolterrein te verfraaien, zullen steunen. ,,Het zal nog heel spannend worden genoeg stemmers te krijgen'', aldus Koole. Als alles af is wordt het schoolplein aan de Tollenburg buiten schooltijden opengesteld voor de kinderen uit de buurt.

Nu de wijk Veldhuizen A helemaal op de schop gaat om weer een mooie wijk te worden, wil ook de Triangel, die midden in de wijk ligt, niet achterblijven.

foto:

De kale strook die omgetoverd moet worden tot een schoolbos en een wadi.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie