Rotary Ede verzorgt Winterfair

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

Het tweetal is - met de hulp van velen - druk doende om van de Winterfair, een niet commercieel evenement in Ede voor de kerstdagen, een groot succes te maken. Zo verzorgt de jeugdbrandweer op het parkeerterrein een demonstratie en toont Broekhuis Ede twee gloednieuwe Opel Astra modellen. De Heidehoogheden komen eveneens een kijkje nemen. ,,Bij de Winterfair is voor elk wat wils. Het wordt een heel gevarieerd, warm en gezellig evenement.”

‘Een gevarieerd, warm en gezellig kerstevenement’ EDE – Een idee van Cor Abels en Marie-José Urlings, beiden lid van de Rotaryclub Ede, om een overdekte Winterfair te houden, werd door de overige leden van de club met enthousiasme verwelkomd. De Winterfair is op zaterdag 19 december van 10.00 tot 18.00 uur in de voormalige garage Middendorp aan de Waterloweg/Telefoonweg. ,,De opbrengst van de winterfair is bestemd voor naar de Stichting Bevordering Huifbedrijden en de Manege zonder Drempels,” zeggen Abels en Urlings.

door Jan de Boer

Verhuur

Het is de eerste editie. ,,Het wordt grootser dan een rommelmarkt. Binnen de eigen gelederen zijn we verkoopbare spullen aan het verzamelen. We verhuren ook kramen, onder meer aan ondernemers. Bovendien komt er centraal gelegen een brocantekraam, waar allerlei curiosa wordt verkocht. Er is een verloting met veel heel mooie prijzen, zoals een minuut gratis winkelen bij de Albert Heijn aan het Rozenplein, dinerbonnen en vijf entreebewijzen voor een vierpersoonsgezin voor Ouwehands Dierenpark.

De opzet is geld binnen te halen voor de twee stichtingen. ,,Het thema van de Rotary is de komende jaren ‘kansen voor kinderen’. Daar gaan wij voor. Wij hebben gekozen voor een lokaal doel. Actie voeren voor de gemeenschap of voor wat verder weg is één van de doelstellingen van de Rotary. Altijd hebben wij acties. Vorig jaar hebben wij 70.000 euro geschonken om zeventig ernstig zieke Edenaren een weekje vakantie te geven met het schip de Henri Dunant van het Rode Kruis. En al meer dan tien jaar zorgen wij dat de zogenoemde ’Oncocar’ (voor behandeling van kankerpatiënten aan huis) van ziekenhuis Gelderse Vallei blijft rijden.”

In de voormalige garage worden marktkramen geplaatst, die gehuurd kunnen worden bij Cor Abels (cor@jepade.nl of 06 51754915). ,,Er zijn nog kramen beschikbaar. De Rotaryclub presenteert zichzelf daar ook. Tevens is er een kraam van de Manege zonder Drempels en de Stichting Bevordering Huifbedrijden. En worden er op de kramen onder andere speelgoed en tweedehands goederen verkocht.”

Voor de kinderen is er tijdens de Winterfair ook van alles te beleven. Zo komen er een knutsel- en spelletjeshoek, mechanische paardjes en een springkussen. In het Winterfaircafé kunnen volwassenen een hapje en een drankje kopen. Verder is er een sjoeltoernooi en kun je op de foto met een python. De organisatie zorgt voor livemuziek. ‘s Middags is er een optreden van de band Breezy. Volgens Abels en Urlings is er alle reden om een bezoekje te brengen aan de Winterfair.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie