DTS Ede in de tweede helft op toeren

11 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - DTS Ede bakte er in de eerste helft niet veel van tegen het op dat moment betere SDV Barneveld. Het door Dick Schreuder getrainde elftal had toen recht op een doelpunt. Door een aantal omzettingen en een vroeg doelpunt van invaller Paul Frenken zag het er in het tweede part heel anders uit voor de mannen van Eric Speelziek, die uiteindelijk met 2-0 wonnen van SDV Barneveld. De Barnevelders eindigden het duel door het vroegtijdige vertrek van Arco Jochemsen met tien spelers.

door Jan de Boer

Er was een wereld van verschil tussen het spel van DTS Ede voor en na de rust. Erik Speelziek ruilde Mark Drijvers in voor Paul Frenken. ,,Mark Drijvers speelde wat te diep, wat overigens geen verwijt aan hem was," analyseerde de DTS-trainer na afloop. ,,Daarom moest Remco Speelziek heel veel terug spelen. En hadden wij de aansluiting niet. Daar heb ik Paul neergezet. Dat was de sleutel. Voor de rust konden de spelers de bal moeilijk kwijt. De afstanden klopten niet. Na de rust hadden we een betere balans en zijn we niet meer in de problemen geweest. Met Remco voorin hadden we toen een iets beter aanspeelpunt."

Volgens Speelziek stapte zijn elftal na het kopje thee meteen goed de kleedkamer uit. Ook was het natuurlijk mooi meegenomen, dat DTS Ede al na twee minuten op voorsprong kwam. Via Cornel van Eck kwam Paul Frenken in het bezit van de bal. Vrijstaand op de rand van het zestienmetergebied had hij de hoek voor het uitkiezen. Doelman Atam Koroglu was kansloos op de inzet van Frenken. ,,Paul kan wel goed schieten," zei Speelziek met enig gevoel van understatement.

Hij vervolgt: ,,Paul hoort eigenlijk ook in het elftal te staan. Hij is onze twaalfde man en heeft heel veel pech gehad, dat hij langdurige geblesseerd is geweest. En dat daardoor Joël Titaley, die het goed doet, er in gekomen is. Paul is iedere week in vorm op de trainingen. Het is een beetje zuur voor hem. Ik was heel blij voor Paul, dat hij scoorde."

Afsluiten

Beter had DTS Ede het jaar 2009 niet kunnen afsluiten. ,,Fantastisch. Ook omdat DETO heeft verloren," aldus Speelziek. Acht minuten na de 1-0 was het al 2-0. Dave Magee speelde naar Govert van der Visch. Het schot van 'Goof' kon Koroglu niet klemvast pakken, waardoor Cornel van Eck in de rebound scoorde: 2-0. Als Remco Speelziek er daarna 3-0 van had gemaakt, was het toen al helemaal over en uit geweest.

Echt spannend werd het niet meer. Ook niet toen trainer Schreuder gelijktijdig Mariano Aalders, Koen Faber en Arco Jochemsen, die voor het eerst dit seizoen weer van de partij was bij SDV Barneveld, inbracht. Als tegenzet op Jochemsen viel bij de thuisclub Chika Okere in. Het meespelen van Jochemsen duurde iets meer dan twintig minuten. Na een elleboogstoot van Arco Jochemsen op Niels van der Top kon de jeugdtrainer van Vitesse Arnhem de kleedcabines weer opzoeken.

Dick Schreuder had geen elleboogstoot van Jochemsen gezien. ,,Zelf zegt hij dat hij dat ook niet heeft gedaan. Dan geloof ik hem, want Arco is heel eerlijk," stelde Schreuder, die vond dat Bilal El Hassnaoui, Robin van Wijnbergen en Sander van de Steek in de eerste helft verzuimden te scoren.

Doelpunten: Paul Frenken 1-0; Cornel van Eck 2-0.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie