Fortissimo 'herbstmeister'

11 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Fortissimo gaat de winterstop in als koploper van de vierde klasse F. De ploeg van trainer Marco Rou won zondag thuis van de nummer twee AZ 2000. Bij de 4-0 overwinning was goudhaantje Jamal Bendadi wederom trefzeker. De spits maakte drie van de vier goals. Zijn seizoenstotaal staat nu op 19 treffers in 13 wedstrijden.

door Boy Imminck

De topper in Ede moest in de eerste helft nog duidelijk ontvlammen. In de winterse kou had AZ 2000 voor de rust het beste van het spel. Een treffer van Thomas Verheij werd afgekeurd wegens buitenspel. De vraag bleef in het midden of dit terecht was. Even later kwam de klasse van Jamal Bendadi bovendrijven. De spits kwam op doelman Jerry Tjong Kim Sang af en stiftte de 1-0 schitterend binnen.

Vijf minuten voor het kopje thee deed Maarten van Kesteren zijn ploeg AZ 2000 de das om. De verdediger gaf een elleboog aan Fortissimo-speler Jeffrey Krijbolder en kon met rood inrukken. Na rust gaf Jamal Bendadi een voorzet, die door Dennis Jonathans in eigen goal werd gelopen: 2-0. Even later werd de wedstrijd beslist. Kamal Bendadi vond zijn broer die de achttiende van het seizoen binnenschoot. In de laatste minuut toonde Jamal Bendadi zich heer en meester over de verdediging van AZ 2000. Met een flitsende actie zette hij twee man op het verkeerde been. Vervolgens schoot hij de 4-0 binnen.

Met negentien treffers in dertien wedstrijden is Jamal Bendadi momenteel de grootste revelatie in het Edese zondagvoetbal. Mede door zijn treffers staat een gedisciplineerd Fortissimo bovenaan in de competitie en in de tweede periode.