Nieuwe stichting ijvert voor muziektent in Bennekom

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - In 2010 moet er een muziektent staan op het Van Slootenplein in Bennekom. Een groep enthousiaste inwoners heeft daarom de Stichting Muziektent Bennekom in het leven geroepen.

,,Een muziektent levert een positieve bijdrage aan het culturele leven in Bennekom", vertelt Koos van Boven, voorzitter van de stichting. ,,Zie het als een open podium waar muziek, zang- en toneelverenigingen hun voorstellingen kunnen geven. Ook kan de muziektent bijvoorbeeld gebruikt worden voor de sinterklaasintocht of de Vlegeldag. Met name in de zomer zal een muziektent met interessante opvoeringen veel mensen bijeenbrengen. En dat is goed voor de sociale samenhang in ons dorp."

Achtentwintig culturele organisaties hebben laten weten een muziektent in Bennekom wel te zien zitten. Met de omwonenden van het Van Slootenplein is inmiddels gesproken: ook zij zijn positief, maar ze zijn wel bang voor mogelijke overlast. De stichting snapt die zorg en houdt contact met het wijkbeheer, wijkagent en burgemeester om overlast te voorkomen.

Kosteloos

De volgende stap is het werven van financiers om de muziektent te bekostigen. Deze kost ruim honderdduizend euro. Het Arnhemse architectenbureau Wiegerinck heeft het ontwerp gemaakt en kosteloos aangeboden. Fondsen worden benaderd en sponsoren worden gezocht. Bovendien is het voor de inwoners van Bennekom mogelijk donateur te worden.

Verkennende gesprekken met de gemeente zijn positief verlopen. Zodra er zicht is op voldoende financiële armslag, zal er opnieuw met de gemeente gesproken worden over een vergunning voor de muziektent. Voorzitter Van Boven: ,,De gemeente werkt honderd procent mee en men steunt ons initiatief met een starterssubsidie."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie