,,Eten koken is mijn passie’’

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

Nok zelf heeft zelf in de horeca ervaring opgedaan, in een Thais restaurant in Arnhem en in een Chinees restaurant in Ede. ,,We vinden het leuk om voor onszelf te beginnen, want koken is mijn passie’’, verklaart Nok. ,,Het is een traditie die van moeder op moeder is doorgegeven. Zeker in de Thaise keuken heb je veel te maken met allerlei kruiden, geuren en smaken. Dat krijg je met pepers, mint, basilicum, laos, citroen en koriander. De Thaise keuken wordt gekenmerkt door pittigheid.’’

Thais restaurant Nok’s Kitchen op markante hoek EDE - Waar ooit Bakker Bart het brood aan de man bracht, kunnen klanten nu Thaise specialiteiten proeven. Op de markante hoek van de Brouwerstraat (63) en het Kuiperplein is nu Nok’s Kitchen gevestigd, een nieuw restaurant van de Edenaren Nok Joosten (29) en Bas Gerrissen (32).

Orchideeën

Bovendien ziet het eten er volgens Joosten erg mooi uit en is het menu zeker niet eenzijdig, met rijst en allerlei groentes.

Ze heeft veel in de bediening gewerkt en vindt dat Nok’s Kitchen een goede uitstraling moet hebben. ,,Zodat je ziet dat het fijn is om bij ons te eten. De opzet van onze zaak is vrij eenvoudig, niet al te druk, maar wel modern. De sferen van Thailand komen naar boven met kenmerken als orchideeën en buddha’s.’’

De cliëntendoelgroep is iedereen, zoals tweeverdieners, vrijgezellen en jongeren ,,die eindelijk eens iets anders willen dan MacDonald’s.’’ Vooralsnog zal ze het restaurant alleen met Bas draaien, met incidentele hulp van haar moeder. ,,We hebben een vrij gemakkelijke opzet, omdat elke klant een dienblad mee kan nemen naar zijn tafel.’’

* Info: www.nokskitchen.nl . Het restaurant gaat zaterdag 19 december open en serveert dan gratis hapjes (,,Op is op...’’).

Foto:

Nok Joosten, Bas Gerrissen en hun zoon Kyano bij het nieuwe restaurant aan de Brouwerstraat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie