Anne-Marie Vreman nieuwe voorzitter CDAV Gelderland

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese Anne-Marie Vreman is onlangs benoemd tot voorzitter van het CDA Vrouwenberaad Gelderland. Deze eervolle benoeming vond plaats in het Kulturhus Lintelo in Aalten.

In haar speech haakte ze in op het thema van de landelijke voorzitter van het CDAV Arinda Callewaert, namelijk 'samen maken wij het CDA sterker'. De doelstellingen van het Vrouwenberaad zijn vrouwen bij de politiek betrekken, de integratie van vrouwen in de partij bevorderen en een inbreng leveren in het beleid. Vreman voegde hier een vierde doelstelling aan toe, namelijk het delen in de bestuurlijke verantwoordelijkheid. Ze wil dat de politiek en het openbaar bestuur een ware afspiegeling van de Gelderse samenleving zijn.

Verder vertelde ze in haar toespraak dat ze wil dat vrouwen vooral vrouwen blijven en vertrouwen op hun eigen kracht. Daarom nodigde ze alle vrouwen van Gelderland uit om samen met het CDA Vrouwenberaad de Gelderse vrouwen een krachtige stem te geven in de politiek.

Verder kan van Edese verwacht worden dat ze de nadruk legt op deelname van vrouwen aan politiek, besturen en inbreng bij het te voeren beleid van het CDA.

Op zaterdag 9 januari is er een nieuwjaarsbijeenkomst van het CDAV in Regardz ‘de Eenhoorn’ te Amersfoort. Deze heeft als thema 'Duurzaamheid in de Praktijk'.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie