Heidemarkt ook ‘s avonds open

6 januari 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De Heidemarkten in juli en augustus in het centrum van Ede zijn vanaf dit jaar weer geopend tot 20.00 uur. ,,Hier was veel vraag naar vanuit de consument en de Edese bevolking,’’ verklaart Arnold Vlastuin van de Stichting Binnenstadmanagement Ede.

door Tari ter Maat

In 2008 werd de sluitingstijd van de markt veranderd van 21.00 naar 18.00 uur. Dit tot onvrede van veel inwoners van Ede. ,,Dit werd destijds gedaan vanwege de rustige periode rond half zes’’, vertelt Vlastuin. ,,Sommige kraamhouders ruimden eerder op dan anderen en ook winkeliers sloten hun deuren al om half zes. Inwoners van Ede die na hun werk nog naar de markt wilden, kwamen dan op een halve markt terecht.’’ Dus werd er besloten de eindtijd van de markt aan te passen naar 18.00 uur.

Maar ook dit werd door de inwoners van Ede ontvangen met veel verontwaardiging. Zo zou de markt alleen nog maar voor toeristen zijn, aangezien de werkende Edenaar zo alsnog niet naar de markt kon gaan. ,,We zijn nu erg blij dat besloten is de tijd weer aan te passen naar 20.00 uur,’’ vertelt Vlastuin. ,,Ook winkeliers met wie wij tot nu toe gesproken hebben, reageren positief. Wij willen hen flink gaan aansturen om ook de winkeltijden op de marktdagen te verruimen naar 20.00 uur.’’ Volgens Vlastuin worden met de kraamhouders duidelijke afspraken gemaakt, om er voor te zorgen dat de kramen ook echt tot 20.00 uur blijven staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie