DTS Ede blijft een kleine directe promotiekans houden

30 april 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - DTS Ede zette met een 3-1 zege FC Zutphen aan de kant. Daarmee is de kleine kans op rechtstreekse promotie behouden. Een opgeluchte trainer Eric Speelziek. ,,Ik heb vandaag passie en beleving gezien. Een aantal spelers (Remco Speelziek, Dave Magee, Fabian Maaskamp, red.) zijn op de weg terug."

Daarmee sloeg Speelziek de spijker op zijn kop. DTS oogde zeer gretig. Hoewel FC Zutphen zeker niet slecht speelde, was de overwinning verdiend. Zeker de wijze waarop. In de eerste helft deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. Ook FC Zutphen kreeg wat mogelijkheden. DTS nam na ruim een uur spelen een 1-0 voorsprong. Het was Hein Boekhorst die een strafschop benutte. Fabian Maaskamp werd in de zestien meter door Gijs Wasseld gevloerd. ,,Spannend moment. Maar Hein bleef kalm", zei assistent trainer Paul Bremer.

Hij zag Marciano Mengerink een defensieve fout resoluut afstraffen: 1-1. ,,Toen toonden we echt karakter", aldus Speelziek. Slechts zeventig seconden later krulde Cornel van Eck een vrije trap fraai achter doelman Tom Oolbekkink. Het was Remco Speelziek die de 3-1 scoorde. ,,Fraai uit de lucht opgepikt. Technisch zeker niet gemakkelijk", besluit Bremer.

DTS moet zaterdag winnen bij DETO Vriezeveen. En dan hopen op puntverlies van NSC, DVS'33 en/of SDVB. Directe promotie hangt aan een zijden draad. Maar hoop doet leven bij de Inschoterploeg.

Zie verder bij: voetbaluitslagen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie