Raadsvragen over biljartersban Ericahorst

30 april 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De fracties van Gemeentebelangen en Burgerbelangen Ede hebben vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de gedwongen verhuissituatie van de bejaardenclubs uit de Ericahorst, de zijvleugel van de voormalige Juliana van Stolbergschool. Het sociale leven van de ouderen wordt als het aan de gemeente ligt per 1 augustus verhuisd naar de Amsterdamseweg. Dit ten gunste van de Marokkaanse vereniging die wat krap zit op de Lindenhorst.

,,Volgens de voorzitter van de biljartclub loopt hun huurcontract tot 2011. Ik vind dit wel een rare zaak", zegt Koos van Boven van Gemeentebelangen. ,,Die ouderen zijn slecht ter been en de Amsterdamseweg ligt ver uit hun eigen gebied. Bovendien is de vervangende locatie een stuk kleiner." Van Boven wil zo snel mogelijk antwoord. De kwestie haalde vorige week de landelijke pers en stond onder meer in De Telegraaf.

,,Wij vinden deze hele gang van zaken erg vreemd. Het huidige verenigingsleven is namelijk gewoon toegankelijk voor iedere burger, ongeacht zijn of haar afkomst. Het separaat faciliteren en financieren van een verenigingsleven compleet met accommodatie staat haaks op de integratie van minderheden'', schrijft Ruben van Druiten, raadslid en fractievoorzitter van Burgerbelangen Ede. De kersverse politicus vindt dat hier sprake is van segregatie en stelt de kwestie gelijk aan het streven naar voorkoming van zwarte en witte scholen in de gemeente.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie