Ex-man in Ede verdacht van vrijheidsberoving en verkrachting

28 mei 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft donderdagmiddag een 51-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving, mishandeling en verkrachting.

Woensdagavond 26 mei is de politie een zoektocht gestart naar een vermiste 40-jarige Edese. De politie kreeg 's avonds rond 19.00 uur de melding van een familielid dat de vrouw niet thuis was gekomen vanuit haar werk. De politie startte direct een zoekactie.

Rond 03.00 uur die nacht kwam de vrouw weer bij haar woning waar ze verklaarde door haar 51-jarige ex-man te zijn mishandeld en verkracht. Het slachtoffer kon in haar woning door een arts worden behandeld aan haar verwondingen. De Edese gaf bij de politie aan aangifte te willen doen van verkrachting, mishandeling en vrijheidsberoving. Donderdag kon door gedegen politieonderzoek rond 16.00 uur de 51-jarige Edenaar aangehouden worden in Renkum.

Geschorst

De vrouw heeft eind april aangifte gedaan tegen de 51-jarige man uit Ede van onder andere mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De verdachte is op verdenking van deze feiten op 30 april aangehouden en op 3 mei door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, maar direct onder voorwaarden geschorst uit de bewaring.

Omdat de verdachte één van de schorsingsvoorwaarden, namelijk geen contact zoeken met de vrouw, overtrad is hij op 12 mei wederom aangehouden. Op 20 mei heeft de raadkamer van de rechtbank Arnhem, na een vordering van 90 dagen door het OM, de verdachte onder voorwaarden geschorst per 25 mei.

De vrouw was hierover tijdig in kennis gesteld, maar dit heeft niet kunnen voorkomen dat de vrouw opnieuw slachtoffer is geworden van de man. De rechtmatigheid van de aanhouding zal vrijdagmiddag door de rechter-commissaris worden getoetst. Het onderzoek is in volle gang.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie