DES verslaat streekgenoot Barneveld

30 mei 2010 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De dammers van DES gaan nog lang niet op zomerreces. In de kwartfinale om de Gelderse dambeker werd het Barneveldse BDSV met 6-2 verslagen. In de halve finale wacht nu het sterke Arnhemse CTD. Zeker is wel dat DES zich nu al heeft geplaatst voor de komend seizoen te spelen landelijke bekercompetitie.

Tegen streekgenoot BDSV was het lang heel spannend. Een echte derby, waarin bord 4 speler Arjan Timmer steeds meer druk op de stelling van Evert van de Pol zette. Deze deed in tijdnood enkele mindere zetten. Timmer was er als de kippen bij om de eerste winst te laten noteren.

Aldert van Eck (bord 1) speelde tegen Ap van Ingen. Na een vlakke opening kreeg Van Eck veel voordeel in een klassieke stand. Dat resulteerde in schijfwinst. Maar teleurstellend genoeg was de winstweg niet eenvoudig te vinden. Van Ingen ontsnapte met een puntendeling.

Marcel Monteba (bord 2) kwam uit tegen de Barneveldse kampioen Matthias de Kruif. Dit duel golfde op en neer. Het leek dat De Kruif voordelig uit de spannende tijdnoodfase kwam. Maar gelukkig voor DES was dit optisch bedrog. Monteba wist het eindspel relatief eenvoudig remise te houden.

Met een 4-2 voorsprong moest DES afwachten hoe de laatste partij tussen Sander Neutel en Theo Stoverick zou eindigen. Neutel, spelend aan het derde bord, kreeg vanuit de opening enig voordeel. In het eindspel zelfs kansen. Stoverinck raakte na de tweede tijdnoodfase het spoor bijster. Neutel kon de tweede Lunterse zege laten aantekenen. De teamspirit, die een 6-2 zege opleverde, maakt dat DES in de halve finale zeker niet kansloos geacht mag worden op meer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie