Meisje Birmese baptisten uit Ede verdronken

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Een achtjarig meisje van de Birmese baptisten (christenen) in Ede is zaterdag op tragische wijze om het leven gekomen. Dit gebeurde op camping De Otterberg in het Drentse Wijster, waar de algemene vergadering van de Unie van Baptistengemeenten werd gehouden.

De meeste baptisten waren op dat moment al naar huis vertrokken. Het meisje was een van de kinderen van de Karen-gemeenschap, een groep Birmese christenen uit Ede en omgeving, die de tweedaagse algemene vergadering voor een deel meemaakten en verder op diezelfde camping een gemeenteweekend hielden. Voor die gelegenheid waren drie vieringen tijdens de bijeenkomst in twee talen gehouden, waaronder een avondmaalsviering, waar de Nederlandse Uniebaptisten en de Karen-christenen het geloof hadden gedeeld.

Karen-baptisten zijn vluchtelingen uit Birma die hier op uitnodiging zijn gekomen en inburgeren in Nederland. De Birmese christenen uit Ede maken deel uit van de baptisten Op Doortocht, de grootste groep baptisten in Ede, die de diensten houden in De Schuilplaats aan de Otterloseweg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie