Laptops, tv's en een fiets gestolen bij inbraken in Ede

27 juli 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft maandag drie aangiftes van woninginbraken in Ede ontvangen. Ook werd er nog een keer ingebroken in een schuur.

Er werd tussen 19 juli 06.30 en 23 juli 13.00 uur ingebroken in een woning aan de Jagermeester. Hierbij werden twee televisies, een satellietontvanger, navigatiesysteem, dvd-speler, laptop, waardepapieren en geld gestolen. Er werd een raam in een deur geforceerd om binnen te komen.

Bij een woning aan de Ridderhof werd ingebroken tussen 25 juli 15.30 en 26 juli 06.50 uur. Er werd een raam aan de voorzijde van de woning geforceerd. De buit bestond uit een televisie en een laptop.

Ook bij een woning aan de Breitnerstraat werd ingebroken. Dit gebeurde tussen 24 juli 18.30 en 26 juli 09.00 uur door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. De buit bestond uit geld, een sleutel, horloge, sieraden en een laptop.

Bij een inbraak in een schuur aan de Bovenbuurtweg, tussen 22 juli 15.00 en 23 juli 14.00 uur door insluiping, werd een fiets gestolen.

Buurtonderzoek

De politie stelt naar aanleiding van inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners getuige zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben door wat ze gezien of gehoord hebben, die van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto’s en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel.

Meer tips en informatie op www.politiekeurmerk.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie