‘Herstel woningmarkt’

1 mei 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - De maandprijs van de landelijke ‘dinercheque-actie’ van JAMES is gevallen bij JAMES Lease Service Autobedrijf Gert Brandsen. Directeur Gert Brandsen verraste meneer Kok, berijder van Arval, met een dinercheque ter waarde van 150 euro. Leaserijders maken elke maand kans op een dinercheque. Particuliere rijders maken kans om het volledige factuurbedrag terug te winnen.

Meneer Kok is erg verheugd: ,,JAMES levert perfect onderhoud voor mijn auto en zorgt dat ik gewoon kan doorwerken. Mijn auto wordt opgehaald en helemaal gereinigd weer teruggebracht. Dat is pas service. Ik was al positief over JAMES, maar dat ik deze prijs heb gewonnen is echt heel leuk nieuws!’’

Directeur Gert Brandsen is erg te spreken over de landelijke actie van JAMES. ,,Erg leuk dat een van onze leaseklanten in de prijzen is gevallen met deze actie. We werken hard voor onze klanten. JAMES Lease Service garandeert perfecte hoogwaardig auto-onderhoud met haal- en brengservice, reiniging van de auto en state-of-the-art automatisering. Met het alles-onder-een-dak concept bieden wij een totaaloplossing voor de zakelijke markt. Leaserijders kunnen bij ons terecht voor een onderhoudsbeurt, APK, aircoservice en een CarCheck. JAMES biedt een leven zonder autozorgen, een missie die ik graag deel.’’

Leaserijders kunnen zich voor de landelijke ‘Dinercheque-actie’ registreren op www.jamesleaseservice.nl/dinercheque. Particulieren kunnen zich registreren voor de ‘Factuurbedrag terugwinnen’ actie via www.jamesautoservice.nl/factuur. Elke maand wordt een particuliere rijder geloot die zijn volledige factuurbedrag terugwint, daarnaast wordt maandelijks een dinercheque verloot ter waarde van 150 euro onder de leaserijders. De actie loopt nog tot en met 31 december 2013.

u Meer op www.edestad.nl

EDE - ,,We lijken het dieptepunt te hebben gehad. In het eerste kwartaal van 2013 zijn de woningprijzen in onze regio nog maar licht gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. En voor het eerst sinds lange tijd was ook de Open Huizenroute begin april weer een echt succes. Alleen al ons kantoor verkocht naar aanleiding hiervan zes huizen.” Dat zegt Robbin Ditters, mede-eigenaar van Ditters Makelaars dat vestigingen heeft in Ede en Veenendaal.

De makelaar signaleert een kentering in de markt. Met name de ‘onderkant’ van de markt lijkt in beweging te komen en dit kan uiteindelijk ook een positief effect hebben op de duurdere koopwoningen.

,,De starter begint zich te roeren op de woningmarkt. Dat is ook begrijpelijk, want er zijn nog altijd nauwelijks betaalbare huurwoningen beschikbaar in de regio. Doordat de koopwoningen de laatste jaren fors goedkoper zijn geworden, de hypotheekrente nog altijd laag is en kopers nog altijd een beroep kunnen doen op startersleningen, is kopen nu weer interessant”, stelt Ditters. ,,Voor een gemiddelde tussenwoning zijn de maandlasten al gauw 160 euro lager dan vier jaar geleden.”

En dus neemt de belangstelling voor koopwoningen weer toe. Met name tijdens de jongste Open Huizen Route was dat goed zichtbaar. ,,Gemiddeld waren er bij onze opdrachtgevers zo’n drie bezoekers per huis met zelfs uitschieters van 13 bezichtigingen.”

Ditters staat niet alleen in zijn bevindingen dat de woningmarkt. Ook de Vereniging Eigen Huis signaleert dat het vertrouwen in de woningmarkt weer stapjes vooruit maakt.

Toch is het herstel broos en zijn de verschillen in de woningmarkt groot. ,,Wie een huis wil kopen, doet er verstandig aan een makelaar in te schakelen. Een aantal verkopers heeft de vraagprijs inmiddels afgestemd op de huidige markt, maar wij zien dat er ook nog veel woningen zijn die gewoon echt te duur zijn. Een goed aankoopadvies is dan zo terugverdiend.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie