Doelpunten: Lokwah Tsang 1-0; Mitch de Vries 2-0; Lokwah Tsang 3-0; Geoffrey van de Kamp 3-1; Ruben Bouwman 4-1; Martin Rozeboom 4-2, 4-3.

1 mei 2013 om 00:00 Voetbal

Ede/Victoria had van tevoren een nederlaag bij SC Oranje ingecalculeerd. ,,Achteraf moet je zeggen dat er meer dan de 4-3 nederlaag had ingezeten’’, concludeerde Mike Denissen. ,,Wij hadden zeker een punt verdiend.’’ De trainer moest constateren dat zijn ploeg het in de eerste heft had laten liggen. ,,Ons spel sloeg nergens op. Het was tactisch niet goed. Vooral op het middenveld zaten we er niet kort genoeg op.’’ Al na een dikke minuut bracht Tsang de stand op 1-0. Die werd binnen tien minuten verdubbeld naar 2-0. En nog binnen het half uur was het 3-0. ,,Alle hoop op een goed resultaat was toen al de grond ingeboord’’, bekende Denissen. Desondanks bracht Geoffrey van de Kamp na voorbereidend werk van Martin Rozeboom de stand op 3-1. Nog voor de rust verhoogde SC Oranje de stand naar 4-1. ,,In de rust heb ik Robin Stunnenberg en Alberto Antunez ingebracht. Ook zijn er wat omzettingen gedaan. Toen stonden we wel goed’’, meende Denissen. Rozeboom maakte na een solo de 4-2 en ook de 4-3. In het restant was opnieuw Rozeboom nog bij de 4-4, maar die wilde niet vallen. Ede/Victoria blijft desondanks in de race voor nacompetitie.