Advendo moet zich schamen

8 mei 2013 om 00:00 Voetbal

Uiteindelijk bleek er sowieso geen ‘SC Cambuur’ scenario in te zitten voor Advendo, omdat BAS met 0-1 bij Stroe won. De koploper begon een kwartiertje later, en wist eigenlijk toen al dat de champagne klaar gezet kon worden. Want binnen elf minuten stond het al 3-0 in Terschuur.

EDERVEEN - De spelers van Advendo’57 vinden dat zij de beste ploeg van de derde klasse B hebben. Maar als je dan geen kampioen wordt en bovendien bij de laatste kans met 4-1 verliest van Terschuurse Boys, moeten de Ederveners zich schamen. Via de nacompetitie is er de herkansing aan te tonen of ze echt te goed zijn voor de derde klasse.

Eerst probeerde Marcel van Bruksvoort tevergeefs voor Rudie Overeem te komen, die alle ruimte kreeg de openingstreffer binnen te schieten. Vervolgens waren zowel Bernard van Vliet en Van Bruksvoort naar voren, waardoor de thuisploeg via een goed uitgevoerde counter via Lopes Dines Magalhaes de 2-0 kon scoren. En na een handsbal van Nico van Roekel, schoot Hans van Essen vanaf de stip de 3-0 binnen.

,,Dat eerste doelpunt mag nooit gebeuren’’, keek Bernard van Vliet terug. ,,De 2-0 speelden ze goed uit. Maar zo vroeg mogen ze niet 1 op 1 komen. En ik zie genoeg beelden op televisie dat bij zo’n handsbal geen strafschop wordt gegeven. Bij zo’n stand weet je dat je nog maar een ding moet doen: alles naar voren.’’

Vooral via de opkomende Van Vliet kreeg Advendo de nodige kansen. Marcel van Bruksvoort en vooral Nico van Roekel hadden de 3-1 op hun schoen. Die viel pas op slag van rust. Opnieuw liep de aanval via de linksback van Advendo. De eerste poging van Van Bruksvoort werd gestuit. De rebound van Martin Henzen was wel raak. Tussendoor verzuimde de thuisploeg na een paar keer knullig balverlies, de stand nog verder te verhogen.

Na de pauze was Jaap van Doorn nog dicht bij de 3-2. Maar omdat ook de spits het vizier niet op scherp had staan, verdween het laatste stukje geloof aan Advendo zijde. ,,Vanaf het eerste kwartier tot een minuut of zeventig waren wij de bovenliggende partij. En omdat wij steeds meer risico namen, weet je dat die 4-1 kan vallen. Toen was het echt over.’’

,,We hadden de laatste 5,6 wedstrijden een goede serie neergezet. Had je vandaag gewonnen, was je ook geen kampioen geweest, maar begin je toch met een goed gevoel aan de nacompetitie. Nu moeten we de komende twee weken de koppies leeg maken, dit verwerken, en ons weer opladen.’’ Zoals het er nu voor staat zou tweedeklasser Zwart Wit de eerste opponent zijn.

Feit blijft dat Advendo helemaal niet in deze situatie had moeten komen. ,,Net als vandaag zijn we er elk duel voor gegaan’’, zegt Van Vliet. ,,Achteraf hebben we het in een paar duels laten liggen.’’ Maar is het bezoeken van een gedeelte van de selectie van het Oranjebal een dag voor de ontmoeting in Terschuur wel de ideale voorbereiding. ,,Voor mij niet. Ik ben ook niet geweest. Voor een ander kan ik dat niet zeggen. Maar we zijn wel amateurs.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie