Dauwzwemmen

8 mei 2013 om 00:00 Algemeen

EDE - De twintigste verjaardag van de stedenband Ede-Chrudim wordt zaterdag 11 mei op grootse wijze gevierd in het centrum van Ede. Zowel in Chrudim als Ede worden al wekenlang muziekstukken ingestudeerd, die op die dag gezamenlijk gespeeld worden. Samen met het festival ‘Eerlijk Duurzaam Ede’ richt de stedenband een markt in waar naast muziek en dans ook kennisgemaakt kan worden met honingwijn, bier, een varken aan het spit en allerlei andere lekkere hapjes.

Die dag is er twee keer een muziekuitvoering, om 11.30 en 13.30 uur door een koor en orkest, bestaande uit meer dan 80 mensen die zijn weerga niet kent en die op een voor Nederland unieke manier zal worden gepresenteerd. Vanuit Ede wordt medewerking verleend door de koorschool Midden-Gelderland, Decibel, RAC, Missing Sticks en leden van KNA. Uit Chrudim komen de muziek en dansgroep Kohoutek en de band Art & Fact.

De gemeente Ede startte in juni 1993 een stedenband met Chrudim, een gemeente in het hart van Tsjechië. Net als de gemeente Ede bestaat de gemeente Chrudim uit meerdere dorpskernen en was het een garnizoenstijd. In twintig jaar ontstond een warme vriendschapsband. Op het gebied van ecologie, cultuur, zorg, agricultuur en onderwijs werden veel activiteiten ontplooid, vonden uitwisselingen plaats en kennis en kunde overgedragen. De samenwerking op het gebied van Fair Trade komt mede omdat Chrudim in de race is om de vierde Fair Trade gemeente van Tsjechië te worden.

In de afgelopen maanden is het functioneren van de Stedenband door de gemeente Ede geëvalueerd. Het evaluatierapport laat zien welk een goed werk er in de afgelopen jaren is verzet en dat er zeker een basis is om de band met Chrudim voort te zetten. De ambitie van de gemeente Ede is in de toekomst niet gericht op een stedenband. Het voorstel is daarom dat de activiteiten van de stedenband worden overgedragen aan de stichting. Ede wil niet de waardevolle ervaringen vergeten en zal zich voor de komende jaren een ondergeschikte en faciliterende rol toebedelen. Een convenant daartoe wordt op zaterdag 11 mei te 16.00 uur ondertekend door de beide burgemeesters.

EDE - Hemelvaartsdag is traditioneel een dag van vroeg opstaan en vroeg er op uit. Start deze dag sportief en kom in Zwembad de Peppel Dauwzwemmen! Tussen 7.00 en 10.00 uur heerlijk zwemmen, diverse workshops volgen en genieten van een welverdiend ontbijtbuffet.

Donderdag 9 mei opent het zwembad om 7.00 uur haar deuren. Iedereen is welkom en er zijn volop activiteiten.

Diverse aqua-sporten als Aqua-Robic, Aqua-Fietsen en Aqua-Joggen worden gegeven. Trotseer een grote waterstormbaan of ga van de glijbanen. Natuurlijk kunnen er banen gezwommen worden. Kortom, een geweldige beleving voor jong en oud. Een goed ontbijt mag deze ochtend ook niet ontbreken. Een heerlijk ontbijtbuffet staat deze hele ochtend voor de gasten klaar op het ‘natte’ terras van de horeca.

De kosten bedragen, inclusief ontbijt, slechts 7,50 euro per persoon. Kinderen zonder zwemdiploma dienen onder begeleiding van een betalende volwassenen te komen.

Meer informatie:

www.zwembadede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie