Concert voor Voedselbank Ede

22 mei 2013 om 00:00 Algemeen

In de afgelopen tijd is het aantal aanmeldingen bij de Voedselbank stevig toegenomen en daarom is financiële steun meer dan welkom. ,,We hopen 10.000 euro binnen te halen”, zegt Edwin de Frankrijker van de fundraisingcommissie van de Lions Club.

‘Van optreden van Jostiband word je heel blij’ EDE - Serviceclub Lions Ede houdt zaterdag 25 mei een benefietconcert in De Schuilplaats in Ede. Het concert wordt verzorgd door de Jostiband met medewerking van de Edese leraar Wouter Vink, die de finale haalde van tv-programma The voice of Holland. De opbrengst wordt ter beschikking gesteld aan de Voedselbank Ede.

door Jan de Boer

De Jostiband is opgericht in september 1966 als muziekclub van de toenmalige Johannes Stichting te Nieuwveen. In 1974 verhuisden de bewoners van deze stichting naar Zwammerdam, dat sindsdien de thuisbasis van het orkest is. Het orkest wordt tegenwoordig geleid door Ipse de Bruggen, een conglomeraat van instellingen voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Zuid-Holland. De Jostiband telt circa 200 leden en is daarmee het grootste orkest voor verstandelijk gehandicapten ter wereld. Concerten vinden maandelijks plaats meestal in Nederland, maar ook regelmatig in het buitenland. ,,Als Lions hebben we gekeken of we iets te kunnen organiseren, dat ook een maatschappelijke waarde heeft”, zegt De Frankrijker. ,,Onze club heeft zo’n dertig leden, die in Ede en omgeving werkzaam zijn. Het is een netwerk van mensen en we streven er naar goede doelen te ondersteunen. In deze tijd is het moeilijk om geld bij elkaar te krijgen. Wij vonden als Lions Ede dat het tijd werd dat we iets groot organiseren. De Voedselbank in Ede staat in de belangstelling. We zien ook het aantal aanvragen toenemen en de verwachting is dat het niet minder zal worden.”

Vanuit de Lions Club zijn gesprekken gevoerd met de Voedselbank over wat voor hen interessant zou kunnen zijn. ,,Wij willen geen geld geven, maar echt iets tastbaars. De Voedselbank heeft een nieuwe koelinstallatie nodig. Het voedsel moet natuurlijk goed gekoeld zijn. De Voedselbank gaat ook naar een nieuw pand in de gemeente Ede. In de kosten van de verhuizing willen wij ook faciliteren. We zoeken een lokaal doel en zo zijn we op de Voedselbank gekomen.”

Als grote sponsors hebben de Rabobank en Opella bijgedragen aan het optreden. ,,Van een optreden van de Jostiband wordt je heel blij”, heeft De Frankrijker gemerkt toen hij samen met de zanger Wouter Vink aanwezig was bij een oefenavond van de band. ,,Ze treden maar tien keer per jaar op in Nederland. Via mijn zoon kwam in contact met Vink, die ook leraar is op het Marnix College. Hij doet één nummer zelf en een aantal nummers met de Jostiband.

Het concert in De Schuilplaats begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 19,95 euro per stuk. ,,De voorverkoop is al gestart. We kunnen er in totaal 1000 mensen kwijt. De avond zelf kun je ook nog kaarten aan de zaal kopen. We hopen op een volle bak.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie