‘SP hecht aan dialoog met burgers’

22 mei 2013 om 00:00 Algemeen

EDE - De Edese SP werkgroep houdt zaterdag 25 mei een manifestatie om aandacht te vragen voor de voorgenomen bezuinigingen op de thuiszorg, verzorgingshuizen, dagbesteding en gehandicaptenzorg. De SP is tussen 11.00 en 15.00 uur met een stand te vinden bij de Grote Kerk.

Werkgroep Ede houdt manifestatie

Maureen Lap (voorzitter) en Leendert Stam (algemeen bestuurslid) van de SP werkgroep Ede zullen daarbij aanwezig zijn. ,,Onder het motto ‘Ede staat op voor de zorg’ wil de SP met de actie op lokaal niveau de aandacht vestigen op de mogelijke gevolgen van de keuzes van het huidige kabinet. Maar ook alternatieven onder de aandacht brengen”, steekt het duo van wal. Zij omschrijven de SP als een partij die duidelijke opvattingen heeft over een aantal zaken. Maar ook een partij die eerst wil luisteren naar de burgers. ,,Het gaat de SP er daarbij om zoveel mogelijk concrete ervaringen, vragen en zorgen te verzamelen. Wij hopen daardoor een beeld te krijgen van wat de kabinetsmaatregelen voor mensen in Ede betekenen. Die kunnen we dan gebruiken op diverse overlegniveaus. Niet alleen landelijk maar ook lokaal”, zo verzekert Lap.

Deze Edese actie staat niet op zichzelf. ,,Nee, er zal al talloze manifestaties in het land geweest en die gaan nog steeds door. Daarin kiest de SP haar eigen weg. Maar wel op een manier waarin de dialoog en de argumenten voorop staan”, weet Stam. Het winkelende publiek wordt uitgenodigd de ervaring met de Edese werkgroep te delen. ,,Dat kan op vele manieren. Men mag een formulier invullen. Het verhaal vertellen of eventueel mailen via ede@sp.nl. Of wij al niet genoeg weten? Kennis delen is belangrijk. Natuurlijk hebben wij van onze leden de nodige informatie gehad. Maar de Edenaren moeten beseffen dat deze ‘bezuinigingsslag’ hen op vele terreinen kan en zal raken. Vraag is of men dat voldoende beseft. Niet op alle vragen zal een tevredenstellend antwoord kunnen worden gegeven. Maar ik verzeker dat we er altijd op terugkomen”, stelt Lap. Is dit de start van SP deelname aan de komende gemeenteraadsverkiezingen? ,,Nee, zover zijn we nog niet. De SP wil eerst een goede organisatie neerzetten. Daarna kan bij het hoofdbestuur een aanvraag worden gedaan een eigen Edese afdeling te starten. Er wordt hard gewerkt aan een eigen Edese SP website en afdeling. Zodra daarover meer bekend is treden we daarmee naar buiten”, vervolgt Stam. ,,Maar eerst de komende ‘zorgmanifestatie’.’’ ,,De werkgroep SP Ede zal binnenkort nog vaker naar buiten treden. Er zijn zowel landelijk als op lokaalterrein tal van zaken die aandacht vragen. In meerdere maatschappelijke geledingen hebben wij contacten opgebouwd. Die zijn onontbeerlijk want de SP Ede snapt ook wel, dat je alleen niets voor elkaar krijgt. Maar ook Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd. Dat betekent niet dat wij onze principes geweld aandoen”, besluit het duo strijdvaardig. 29

uwww.wageningen.sp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie