Cultura en Harlekijntje werken samen

5 juni 2013 om 00:00 Algemeen

De afgelopen maanden zijn beide instellingen met elkaar in gesprek geweest over een mogelijke samenwerking met als doel om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met muziek. Vanuit deze missie willen de organisaties samen optrekken, de krachten bundelen en zo het bereik vergroten.

EDE - Cultura en Harlekijntje gaan samenwerken. Cultura biedt, net als muziekcentrum Harlekijntje, muzieklessen voor jonge kinderen in de gemeente Ede. Harlekijntje heeft veel ervaring met cursussen Muziek op Schoot en Spelen met Muziek voor kleuters, Cultura biedt al jaren Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor 7-10 jarigen aan.

Vrijdag 31 mei is het convenant getekend en daarmee de samenwerking bezegeld. Een groot voordeel van de samenwerking zijn de verschillende expertises. Cultura biedt behalve muziek ook cursussen theater/musical, beeldend en dans aan. Dat maakt de mogelijkheden tot uitwisseling en gezamenlijke projecten groot.

Er wordt vanaf 1 juni een gezamenlijk aanbod van lessen en cursussen op verschillende locaties in de gemeente Ede aangeboden. Muziek op Schoot, Spelen met Muziek en AMV Muziekavontuur worden op deze manier dicht bij het kind gebracht. Voor cursisten van beide instellingen verandert er niet veel. De lesopzet blijft hetzelfde en de cursussen van beide organisaties starten in dezelfde week, duren even lang en zijn gelijk geprijsd.

Op zaterdag 15 juni is de jaarlijkse Cultura Kinderdag voor kinderen van 4 maanden tot en met 12 jaar.

Tijdens deze dag kunnen kinderen in de vorm van workshops, ontdekkingen en verrassingen onder andere kennismaken met het aanbod van Cultura en Harlekijntje.

u Meer informatie: www.cultura-ede.nl of www.harlekijntje.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie