Sanquin brengt patiënt en donor in contact

12 juni 2013 om 00:00 Algemeen

De tiende editie van Wereld Bloeddonordag staat in het teken van ‘verbinden’. Hezeke Hoefnagel van Sanquin Bloedvoorziening in Ede: ‘Tijdens het tienjarig jubileum van Wereld Bloeddonordag brengen we donors en patiënten voor het eerst met elkaar in contact. Hiermee willen we donors laten zien hoe belangrijk hun donatie is en dat zij echt het verschil maken. Bovendien geven we patiënten de kans om een donor te bedanken.’

EDE - Stichting Sanquin Bloedvoorziening viert op vrijdag 14 juni de tiende editie van Wereld Bloeddonordag. De medewerkers van Sanquin Bloedvoorziening in Ede bedanken op deze dag alle donors voor hun belangeloze donatie. Anno 2013 geven 400.000 donors in Nederland bloed.

Op 14 juni zijn er 37 afnamelocaties in Nederland geopend. ‘Anno 2013 geven 400.000 donors in Nederland bloed. Op dit moment hebben 62 landen hun bloedvoorziening gebaseerd op volledige vrijwillige en onbetaalde donaties. Bijna twee keer zoveel als tien jaar geleden. Al deze donors vormen de basis voor een gezonde en continue bloedvoorziening,’ aldus Hoefnagel. Sanquin bedankt donors met een persoonlijke kaart en een speciale uitgave van Suske en Wiske die op 14 juni verschijnt: De bloedbroeder, een stripverhaal over bloed geven. De Vlaamse schrijver Peter van de Gucht bedacht het verhaal.

Wereld Bloeddonordag is een initiatief van de World Health Organisation (WHO) en wordt sinds 2004 jaarlijks georganiseerd. Dit jaar is Frankrijk het gastland waar het wereldwijde evenement wordt georganiseerd. Het internationale thema is ‘Every gift connects people for live’.

Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, te adviseren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie