Mysterieuze avondwandeling over Planken Wambuis

13 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Al eens een nachtzwaluw gehoord? Maak het mee op woensdag 3 juli tijdens een sfeervolle wandeling door de avondschemer over Planken Wambuis bij Ede. Een bijzondere kans om samen met de boswachter van Natuurmonumenten op zoek te gaan naar de nachtzwaluw, ook wel geitenmelker genoemd.

De boswachter ontvangt de deelnemers om 21.00 uur met koffie en lekkere kruidkoek van boswachters vrouw. De wandeling eindigt rond 23.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 3 euro; kinderen en leden 6 euro en 9 euro- voor niet-leden.

Let op: vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice, 035 - 655 99 55. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Vergeet niet een verrekijker mee te nemen. Deelnemers kunnen het best donkere kleding dragen.

Snorrend

De nachtzwaluw is een zeer onopvallende vogel met goede schutkleur en bijzonder eigenaardige aanpassingen in zijn lichaamsbouw. Overdag houdt hij zich schuil en pas na zonsondergang wordt hij actief. Op een tijdstip waarbij het natuurgebied normaal gesproken niet toegankelijk is. In deze tijd van het jaar zijn de mannetjes in de schemering het best te herkennen, onder andere aan hun karakteristieke snorrende zang.

Mysterieus

Planken Wambuis is een uitermate geschikt leefgebied voor deze bijzondere vogel. De afwisseling van bos naar heide met open zanderige plekjes maken dit natuurgebied zeer geliefd voor de nachtzwaluw. Waarom? De boswachter vertelt erover. Ook hoor je boeiende verhalen rondom deze vogel. Er bestaan namelijk vele volksverhalen en mythen over de nachtzwaluw.

Wild

De wandelaars zullen ook het uitkijkpunt aandoen, waar de kans op het zien van wild op dit tijdstip van de dag vrij groot is.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op twitter @NM_Gelderland en Facebook.com/DeVeluwe

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie