DVO tankt vertrouwen

4 december 2013 om 00:00 Sport

BENNEKOM - Na twee zware nederlagen tegen TOP en Fortuna, tankte DVO weer vertrouwen. LDODK werd met 25-21 verslagen.

,,Dat hadden we hard nodig'', reageerde Jacko Vermeer. ,,Na zo'n week was het vertrouwen behoorlijk weg. We zaten in de hoek van de klappen. Ik hoop dat met deze zege we weer de goede kant op gaan.''

,,Ik heb fases het oude DVO gezien, maar ook momenten dat het niet goed ging'', merkte de trainer op. ,,We hadden het voor de rust al moeten beslissen. Bij 15-9 waren er mooie kansen. Die werden niet benut. De tegenstander komt terug tot 16-13. Dat mag niet. Bij de rust moet het verschil zes goals zijn.''

De opponent uit Gorredijk, kwam zelfs op 16-16. De time-out van Vermeer sorteerde effect. ,,Ik wilde het tempo even uit de wedstrijd halen. Nog even goed aan gegeven wat beter moest. Eén daarvan was de goede mensen uit te spelen.'' DVO nam een tussensprint. De marge van vier bij 20-16 werd niet meer weggegeven: 25-21.

Wijzigingen

Opvallend waren wel een paar doorgevoerde wijzigingen. Jos Roseboom speelde meer onder de korf. ,,Dat had te maken met zijn enkelblessure. En ook met de tegenstander (broertjes Zwart). Steven Landman stond meer voorin. Drie kwart van de wedstrijd heeft hij het goed gedaan. En Jos pakt altijd wel zijn doelpunten mee.''

Voor het eerst stond ook Fenna Zwang in de basis. ,,Fenna was er helemaal klaar voor. Je kunt zien dat zij al ervaring heeft op dit niveau. Met haar spel was zij zeker van toegevoegde waarde. Tegen LDODK was zij de beste dame.''

Met de tweede overwinning, nestelt DVO zich op de zesde plaats. ,,We moeten zorgen uit de onderste regionen weg te komen en te blijven. Daarna kunnen we ons naar boven richten. KZ is de volgende tegenstander. Als we spelen zoals tegen LDODK hebben we een goede kans te winnen'', besluit Jacko Vermeer.

Doelpunten: Jos Roseboom en Momo Stavenuiter 5, Marijn van den Goorbergh en Steven Landman 4, Fenna Zwang 3, Hester Heitink 2 en Myrthe Erps en Jessica Lokhorst 1.

Momo Stavenuiter, hier op de foto tegen TOP, pakte weer vijf doelpunten mee.