Ruud van der Horst met Oranje naar Rio de Janeiro

12 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Op weg naar de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2014 in Boedapest, beleggen de Nederlandse waterpoloërs een oefenstage in Rio de Janeiro. Oranje verblijft van 7 tot en met 18 januari in Brazilië om daar te sparren met het gastland van de Olympische Spelen van 2016.

Bondscoach Robin van Galen maakte woensdag de selectie van veertien spelers voor de trip naar Brazilië bekend: Joep van den Bersselaar, Yoran Frauenfelder, Willem-Wouter Gerritse, Tim Reuten en Roeland Spijker (UZSC), Clement Stegman (keeper) en Tom van Oost (AZC), Matthijs Lucas, Lars Reuten en Lars Gottemaker (Schuurman BZC), Alex Roelse (Widex GZC DONK), Jordy Stil (AZ&PC, keeper), Robin Lindhout (PSV) en Ruud van der Horst (Polar Bears). Teammanager is Ed van Es en fysiotherapeut Maurice Storm. Hans Nieuwenburg reist eveneens met de ploeg mee voor PR- en sponsoractiviteiten.

De internationals die in het buitenland actief zijn konden wegens competitieverplichtingen niet geselecteerd worden voor de stage. Robin van Galen is content met de uitwisseling met de Brazilianen, die eind juni een tegenbezoek van tien dagen aan Nederland brengen en dan onder meer deelnemen aan de Dutch Waterpolo Trophy.

,,Brazilië is een uitdagende tegenstander om tegen te sparren. Ze willen ongetwijfeld goed voor de dag komen in 2016 en hebben niet voor niets Ratko Rudic aangetrokken als bondscoach. Los van het sportieve aspect is het voor de spelers natuurlijk prachtig om alvast een beetje te 'ruiken' aan de Olympische Spelen. Dan weten ze waar ze de komende jaren voor gaan trainen", aldus Van Galen.

De Nederlandse ploeg is in voorbereiding op de kwalificatie play-offs voor het EK Waterpolo in Boedapest 2014. Deze play-offs (een uit- en een thuiswedstrijd) staan op het programma voor 15 februari en 1 maart 2014.

Tegenstander wordt Rusland, Georgië of Frankrijk. De loting wordt donderdag 19 december gehouden in Barcelona.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie