Satellite Liefde-tour met Giovanca

20 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Giovanca deelt donderdag 6 maart haar liefde voor muziek met name de muziek van de jaren 70 in haar Satellite Theatertour in Cultura.

Na een zeer succesvol theaterdebuut in 2011, shows over de hele wereld en opnames voor haar derde album, is het tijd voor Giovanca om de Nederlandse theaters opnieuw aan te doen. Met haar nieuwe nummers neemt de zangeres het publiek mee naar de plekken waar zij de afgelopen jaren inspiratie opdeed, maar ook de plekken waar ze van droomt nog naar toe te gaan.

Van New York tot SierraLeone, van Kaapstad tot Rio, Mali, Curaçao en Nederland, op zolderkamers, in bushaltes, wachtkamers, pizzeria's, vliegvelden en vluchtstroken... Giovanca kan niet wachten om weer in het theater te staan. Het ideale podium voor de prachtige verhalen over haar dromen en belevenissen van de afgelopen tijd. Geniet van een muzikale trip over de wereld waarin de liefde voor jazz, ritmes en mensen centraal staan.

Brede basis

De wervelende entree van Giovanca in de Nederlandse muziekwereld deed vermoeden dat zij uit het niets tevoorschijn kwam. Maar niets is minder waar. In de luwte werkte deze multi-getalenteerde zangeres, songschrijver, mannequin, actrice, columnist en notabene orthopedagoge, al jaren aan haar persoonlijke werk. Dit vormde een brede basis, voor Giovanca de mogelijkheid om door te breken met een dik boek in plaats van een enkel verhaaltje. Dat alle schijnwerpers haar ineens feilloos wisten te vinden kwam niet echt als een verrassing, haar debuut werd bekroond met goud en ze ontving een Zilveren Harp.

De Satellite Liefde Theatertour

Haar soulvolle, coole én zoete songs doen soms denken aan de Amerikaanse muziek uit de jaren zeventig en tachtig, zoals die van Dionne Warwick, Minnie Ripperton of Diana Ross, terwijl ze onmiskenbaar eigen zijn door de sound van haar producer Benny Sings.

Nu tourt ze door Nederland met haar De Satellite Liefde Theatertour: een eerbetoon aan het gouden tijdperk van funk, soul & jazz, de jaren 70 .. .geïnspireerd door poplegendes als Stevie Wonder, Prince en Marvin Gaye.

Giovanca en haar deels Amerikaans begeleidingsband fuseren handig de soul muziek van de jaren 1970 en vroege jaren 80 met meer hedendaagse klanken. En dat is geweldig. Nog groter is hoe op Satelliet Liefde de zangeres spiritualiteit met sensualiteit combineert. Heavenly.

Bestel snel kaarten voor het concert en deel de Satelliet Liefde met Giovanca. Meer info bij de receptie van Cultura, telefoon 0318-672800 of www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie