129 nieuwe woningen in Baron van Wassenaerpark Bennekom

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BENNEKOM - Wethouder Roel Kremers, de aannemer en de ontwikkelaar ondertekenden dinsdagmiddag de overeenkomst om de laatste 129 woningen in het Baron van Wassenaerpark te bouwen. Als de gemeenteraad donderdag tijdens de Politieke Dag het groene licht geeft voor de wijziging van het bestemmingsplan, wordt dit jaar nog gestart met de bouw van grondgebonden woningen.

door Jan de Boer

In het Baron van Wassenaerpark komen in totaal zo'n 350 wooneenheden. Op de plaats waar vroeger verpleegtehuis De Halderhof stond, komt een variatie van 61 eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen of patiowoningen. En op de plek waar nu nog zo'n 130 mensen wonen in verpleegtehuis De Breukelderhof is, komen 68 grondgebonden woningen. De gronden zijn in eigendom van Stichting Opella en worden geleverd bij het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

De woningen zullen worden gerealiseerd in beheer en op kosten van de ontwikkelende partijen. Door de economische crisis heeft de afronding van het Bron van Wassenaerpark langer geduurd dan in eerste instantie de bedoeling was. ,,Daarom zijn wij extra blij dat we het bestemmingsplan in procedure kunnen brengen. En de handtekeningen onder de overeenkomst kunnen zetten", zegt de Edese wethouder Roel Kremers.

In het bestemmingsplan zijn de appartementen omgezet in woningen op de begane grond, aldus projectontwikkelaar Rob Arends. ,,Als er met de verkoop wordt gestart zetten wij de thermometer in de woningmarkt om te kijken welke woningen op dat moment nodig zijn. Op de korte termijn zullen we waarschijnlijk wat rijen woningen en twee-onder-een-kapwoningen realiseren. Wat er volgend jaar wordt gebouwd, bepalen we volgend jaar."

Er wordt in kleine mootjes gebouwd, zodat de markt de woningen voorzichtig kan opnemen. Als de vraag zo is, dat er meteen bijvoorbeeld 30 woningen achter aan gebouwd kunnen worden, is dat altijd mogelijk. De rijwoningen zullen naar verwachting zo'n 180.000, 190.000 euro per stuk gaan kosten.

De ontwikkelaars hopen nog dit jaar de eerste paal te kunnen slaan voor de woningbouw. De mensen, die nu nog in De Breukelderhof wonen, moeten nog geherhuisvest worden. Bij Opella gaat men er vanuit, dat de verplaatsing van die bewoners in 2016 zal gebeuren. Een deel van de bewoners, 48, gaat naar de plek aan de Veenderweg, waar vroeger De Ericahorst stond.

Over de andere nieuwe locatie wil Opella nog niets kwijt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie