Politiek ontmoet de bouw

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De lijsttrekkers uit de gemeenten Ede en Wageningen gaan in gesprek met leden van Bouwend Nederland over de situatie in de bouw, welke ontwikkelingen er zijn en wat de gemeente kan doen om de bouw te stimuleren. Specifiek wordt in gegaan op het thema onderwijs en de bouw. Daarom wordt het werkbezoek in de timmerplaats van ROC A12 georganiseerd. Het werkbezoek wordt door de brancheorganisatie Bouwend Nederland georganiseerd.

Gemeenten hebben een belangrijk rol in de bouw- en infraproductie. Het is van belang dat de gemeentepolitiek op de hoogte wordt gesteld van de ontwikkelingen in de bouw en hoe de gemeente de bouw kan stimuleren. De afgelopen jaren waren zware jaren voor de bouw. Ontslagen en faillissementen kwamen dagelijks voor. Nog steeds heeft de sector het zwaar, maar er zijn wel lichtpunten te zien. Eén van de groeimarkten is de verduurzaming van de woningvoorraad. Toekomstige vakmensen spelen hierin een belangrijke rol. Tijdens het werkbezoek wordt onder ander gesproken over het stimuleren van de woningmarkt en de toekomst van leerlingen.

Ook de willekeur over de hoogte van leges en de hoogte van grondprijzen komen ter sprake. Verder wordt er in gegaan op de extra eisen die gemeenten aan startersleningen stellen. Veel gemeenten hebben de afgelopen jaren fors bezuinigd op het onderhoud van het infrastructuur. Bouwend Nederland gaat tijdens het bezoek uitleggen wat de gevolgen hiervan zijn.

Het werkbezoek vindt plaats op dinsdag 4 maart om 16:00 bij ROC A12 Bovenbuurtweg 7 te Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie