OVD Groep Rallyteam gaat nieuwe uitdagingen aan in 2014

5 april 2014 om 00:00 Sport

EDE - De opening van het rallyseizoen 2014 nadert met rasse schreden voor het OVD Groep Rallyteam rond rijder Wouter Ploeg (Ede) en navigator Harm van Koppen (Raamsdonksveer). Het wordt een seizoen waarin Ploeg en Van Koppen nieuwe uitdagingen aan zullen gaan samen met het serviceteam van Reconsales Autosport onder leiding van Jan Nijhof.

Na twee jaar in het Rallyclinic Nederlands Rally Kampioenschap te hebben gereden is een kalender samengesteld die een mix bevat van nationale en internationale rally's waarbij het accent op wedstrijden in België ligt.

,,We rijden dit jaar alleen de rally's die we echt graag willen rijden. Daar behoren zeker een aantal rally's in België bij zoals de Rally de Wallonië, Ypres Rally en East Belgian Rally. Voor wat betreft Nederland mag de Hellendoorn Rally natuurlijk niet ontbreken", legt Wouter Ploeg de keuze uit.

,,Met name door de verplichting om bij een Nederlands kampioenschap alle rally's in Nederland te moeten rijden zijn we te weinig toegekomen aan de leuke rally's in andere landen. Bovendien rijden er in België meerdere rallycollega's met snelle BMW's en Porsches waar we de competitie mee aan kunnen gaan en dat is weer goed voor onze ontwikkeling. We zijn nu twee jaar achter elkaar vierde algemeen geworden in het Nationale kampioenschap en kampioen in de divisie 5. Tijd voor nieuwe uitdaging, want zo zitten Harm en ik wel in elkaar. Grenzen verleggen. Maar prestaties en plezier gaan bij ons hand in hand. We zijn beide zeer druk met ons werk en rallyrijden moet vooral leuk zijn. Daarom deze kalender."

De zoektocht naar nieuwe uitdagingen is ook ingegeven door de versnippering in de Nederlandse rallykampioenschappen. ,,Ik vind het jammer dat Nederland niet één algemeen kampioenschap heeft. Een open en een nationaal kampioenschap maakt het er niet overzichtelijker op ook voor publiek, media en sponsoren. En door teveel kampioenschappen verwatert de status van een kampioenschap", aldus Ploeg.

Samen met de gezellige en professionele crew van Reconsales zijn Ploeg en Van Koppen van plan een leerzaam jaar uit de ambitieuze kalender te halen. ,,Dat gaat helemaal lukken. Een aantal wedstrijden staan vast, maar verdere invulling van de kalender laten we afhangen van onze werkzaamheden bij respectievelijk Sophos en OVD Groep," verduidelijkt Ploeg.

Het plan is om het seizoen echt af te trappen met de 1000 Miglia die eind maart rondom het Gardameer in Italië verreden wordt en meetelt voor het Italiaans kampioenschap. ,,We doen dat samen met Jan Nijhof en de mensen van Reconsales mocht hij zijn nieuwe BMW M3 op tijd klaar krijgen. Als het niet lukt trappen Wouter en ik waarschijnlijk af met de Wikinger rally in Noord-Duitsland of de TAC rally bij onze rallyvrienden in België", vertelt Harm van Koppen de plannen.

Ploeg vult zijn navigator aan: ,,De Tank S Rally rondom Emmeloord paste slecht in onze agenda, maar we willen de organisatie van deze wedstrijd niet in de kou laten staan. We kunnen helaas alleen meedoen aan de shortrally die we dan ook aangrijpen om te testen omdat er enkele veranderingen zijn doorgevoerd aan de BMW 1M. Bovendien heeft Dennis Kuipers van Successigns een andere striping van onze Beierse bom ontworpen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie