Aangepaste regeling promotie vierde klasse

10 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - De KNVB district Oost heeft ingespeeld op de ontwikkeling in de gedecimeerde derde klasse A.

Omdat SDS '55 en SC Oranje, uit de competitie zijn gezet, volgt automatisch degradatie naar de vierde klasse seizoen 2014/2015.

Dit betekent dat er een vierde klasser extra zonder P/D wedstrijden promoveert.

De regeling is nu alsvolgt:

4e klasse A t/m E

De kampioenen promoveren naar de 3e klasse zaterdagvoetbal.

De beste nummer twee in deze klasse, gerekend over poule A t/m E, promoveert eveneens naar de 3e klasse zaterdagvoetbal (zie uitleg onderstaand).

De periodekampioenen van de 4e klasse A tot en met E spelen volgens een schema voor 11 plaatsen in de 3e klasse zaterdagvoetbal.

De beste nummer 2 wordt bepaald aan de hand van het behaalde aantal wedstrijdpunten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. Hierdoor ontstaat een gemiddelde puntentotaal per gespeelde wedstrijd. Het elftal met hoogste gemiddelde aantal wedstrijdpunten per wedstrijd (berekend tot 2 cijfers achter de komma), wordt als beste nummer 2 van de 4e klasse zaterdag aangemerkt en plaatst zich dus voor de 3e klasse zaterdagvoetbal.

Indien na berekening twee of meer teams met een gelijk gemiddeld aantal wedstrijdpunten voor een promotieplaats in aanmerking komen, dan wordt eenzelfde berekening als hierboven genoemd toegepast op het aantal doelpunten voor, verminderd met het aantal doelpunten tegen. 

Dit kan voor de Edese vierde klassers Ede/Victoria en/of Harskamp positieve gevolgen hebben. Mocht de beste nummer twee uit de vierde klasse B komen, schuift de de behaalde periode titel door. AGOVV (periode titel 1) en Vierhouten'82 (kanshebber periode titel 2) zijn ook kampioenskandidaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie