Modelshow Europa 2014 bij Plantion Ede

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Voor de 24ste maal en al voor de derde keer in Ede wordt de Modelshow Europa georganiseerd. De show richt zich op een bepaalde vorm van modelbouw; kranen, grondverzetmachines en zwaar transport zijn vertegenwoordigd op deze show in de grote bloemenveiling gebouw Plantion in Ede op zaterdag 22 maart. De Modelshow Europe is uitgegroeid tot het grootste evenement in Europa op dit specifieke modelbouwgebied.

Veel modelbouwverenigingen presenteren zich met de modellen van hun leden, maar ook veel individuele deelnemers laten een staaltje van modelbouwkunst zien. Modellen van Meccano, FischerPrice en Lego zijn aanwezig, net zo als ingewikkelde radiografisch en hydraulisch bestuurde modellen die kunnen werken in de grondverzet zoals hun grote voorbeeld.

Er zijn ook verkoopstands van diverse modelbouw winkels uit Nederland en daarbuiten. De Mammoet en Nooteboom modelshops zijn ook aanwezig met zijn collectie schaalmodellen die kenmerken zich door de prachtige details en de fantastische benadering van het origineel. Bezoekers kunnen hun ogen uitkijken aan de grote diversiteit van modellen in verschillende schaal grote. Veel modellen kunnen functioneren zoals hun grote voorbeeld, als ware machinisten bedienen de modelbouwers hun miniaturen. Andere modellen staan opgesteld in levensechte diorama's.

Het Meccano Gilde Nederland is ook weer aanwezig met zijn modellen op dit gebied. Een 6 meter hoge kraan van Meccano is de blikvanger, daarnaast vele modellen van kranen en grondverzet. Het is voor kinderen te vaak 'handjes op de rug', daarom is er een tafel met een aantal 'Hands On' Meccano modellen gemaakt. Hier kunnen de kinderen zelf even kraanmachinist of chauffeur spelen zodat het bezoek ook voor hen een geweldige ervaring zal zijn.

Openingstijden: za 22 maart 10.00-16.00

Entree: 10 euro; kinderen tot 12 jaar 5 euro.

Locatie Plantion, Wellensiekstraat 4, Ede

Zie ook http://www.modelshow-europe.com/nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie