Van Gent Finaleweken: Edese hockeysters uit bekertoernooi

15 april 2018 om 10:06 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE De MHC Ede vrouwen hebben de wedstrijd tegen Schaerweijde in het bekertoernooi om de Silver Cup met 0-1 verloren.

,,Ee ploeg die bovenin mee draait in een andere eerste klasse. Wij wilden er een spannende wedstrijd van maken. Het doel was om het publiek, dat in groten getale aanwezig was, een mooie wedstrijd geven", opende speelster Dymphe Laan.

Ede, dat zonder steunpilaar Anneke van Dam (enkelblessure) begon kwam al binnen vijf minuten op achterstand.

,,We werden overrompeld door hun snelle tempo en technische vaardigheden. Hierdoor behaalde zij vrij snel een strafcorner. Deze werd zo hard en geplaatst ingeschoten dat er geen houden aan was voor keepster Alieck Keilman archieffoto : 0-1."

Ede was niet geïmponeerd en speelde goed. Dit leidde tot de eerste grote kans. Na een goede actie en voorzet van Sarah Driessen wist Dymphe Laan de bal net niet in de goal te tippen.

Beide ploegen kregen kansen maar de score bleef op 0-1 staan.

In de tweede helft werd Ede nog gevaarlijker. ,,Er werd beter gespeeld en er waren kansen. Zells het feit dat we even met negen speelsters (twee groene kaarten tegelijkertijd) kwamen te staan werd overleefd."

Maar wat Ede ook probeerde de zo bevrijdende gelijkmaker bleef uit.

,,Misschien wel onze beste bekerwedstrijd van dit seizoen gespeeld, maar het avontuur houdt hier op. We hebben het publiek een leuke pot gegeven en hebben als team gestreden. Vanmiddag (zondag) moeten we er in de competitie weer staan tegen Apeldoorn", sloot Laan af.