Sv Ouderkerk terug in onderste regionen

1 november 2017 om 00:00 Nieuws

OUDERKERK Na een slechte competitiestart leek sv Ouderkerk weer in de lift te zitten door de winst tegen Wijk aan Zee en in de beker tegen sv Diemen. Maar afgelopen zondag verloor de voetbalploeg met maar liefst 5-2 van Spaarnwoude en is sv Ouderkerk weer terug te vinden in de onderste regionen.

Een wedstrijd voetballen doe je met z'n allen, dan is het gebruikelijk dat iedereen op tijd aanwezig is. Ben je dat niet dan begin je op de bank.

Ouderkerk had de eerste helft voordeel moeten hebben van de straffe wind die over het veld joeg, in de 15e minuut was het dan ook Couperus die na een mooie combinatie op het middenveld de 0-1 op het bord zette. De resterende speeltijd had Ouderkerk afstand moeten nemen van een middelmatig voetballende tegenstander, maar het ontbrak aan scherpte en afmaken van de vele kansen. In de 37e minuut een domper voor de ploeg van trainer Lex van der Horst nadat er een onterechte penalty werd toegekend aan Spaarnwoude en daardoor 1-1 de ruststand werd.

De tweede helft een veel beter spelende Spaarnwoude dat als een collectief en met inzet en passie de wedstrijd wilde winnen. Een verschil met Ouderkerk in de eerste helft. Spaarnwoude maakte wel gebruik van de wind en scoorde in de 60e minuut de 2-1 iets later uit een corner de 3-1, en 2 minuten later de 4-1. Ouderkerk werd weggespeeld. Mitchel Melissen bracht de stand op 2-4 met een afzwaaier en in de 85e minuut werd het uiteindelijk 5-2 voor Spaarnwoude. Een dik verdiende overwinning.

Er is nog een hoop werk voor de technische staf om een en ander op de rails te krijgen bij de ploeg uit Ouderkerk.

Man van de wedstrijd werd uiteindelijk op basis van zijn inzet Tim Baas.

Zondag komt sv Diemen op bezoek bij sv Ouderkerk aan de Wethouder Koolhaasweg.