verpleegkundige met vaccinatie
verpleegkundige met vaccinatie pixabay

Opella start met vaccinatie verpleeghuisbewoners

14 januari 2021 om 11:43 Lokaal Deel je nieuws

Zorgdienstverlener Opella start op verzoek van het ministerie van VWS met de vaccinatie van de bewoners van haar verpleeghuizen tegen het coronavirus. Dit betekent dat de eerste bewoners van de verpleeghuizen van Opella al vanaf 18 januari de gelegenheid krijgen om gevaccineerd te worden tegen corona.

De overheid begint de landelijke vaccinatie van verpleeghuisbewoners bij zes ouderenzorgorganisaties, waar Opella er één van is. Hiermee wil de overheid ervaring opdoen met de praktische uitvoering van de vaccinaties in verpleeghuizen. Er is nieuw inzicht dat het BioNTech/Pfizer vaccin ook goed werkt bij bewoners van verpleeghuizen. Opella start met de vaccinatie van de bewoners van de verpleeghuizen in Bennekom: de Baronie, Machtella en Walraven. Daarna volgen de bewoners van de Honskamp (Lunteren), Torckdael (Wageningen) en Metje (Harskamp). Mensen kunnen gevaccineerd worden als zij de afgelopen vier weken niet positief zijn getest op corona.

Vaccinatie is een vrijwillige keuze. Opella geeft bewoners die zelf deze beslissing kunnen nemen en wettelijk vertegenwoordigers van bewoners informatie over de vaccinatie en vraagt of zij wel of niet gevaccineerd willen worden. Het ministerie van VWS heeft laten weten dat ook de organisaties die meedoen aan deze vroege start in een later stadium de gelegenheid krijgen nogmaals coronavaccins te bestellen voor hun bewoners.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie