Afbeelding
Google Streetview

‘Stankoverlast op een trouwlocatie is ongewenst’

21 januari 2021 om 19:05 Politiek

EDE Stankoverlast op een trouwlocatie is ongewenst. Daarom stelt het college een krediet van 77.000 euro beschikbaar om de toiletvoorzieningen in Huis Kernhem te vernieuwen. ,,De huidige toiletvoorzieningen zijn gedateerd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Ook is er regelmatig sprake van stankoverlast.” Huis Kernhem is een officiële trouwlocatie. Jaarlijks worden op deze plek ruim honderd paren in de echt verbonden.

Verder is het ook een locatie voor kunst, cultuur en muziek. Tweewekelijks is er een expositie en op de agenda staat met regelmaat een klassiek- of jazzconcert. ,,Huis Kernhem vervult een belangrijke representatieve functie.” Op de bovenverdieping huurt een accountantsbureau ruimte en zij maken ook gebruik van de faciliteiten.

,,Huis Kernhem is vanwege zijn diverse (publieks)functies een visitekaartje voor Ede. Het is dan ook logisch dat de uitstraling van het huis representatief dient te zijn. Daarhoren nette en moderne toiletvoorzieningen bij. De voorzieningen voldoen op dit moment bij lange na niet. Vandaar dat er nu een plan is dat voorziet in een kwalitatieve renovatie van de hele toiletgroep. De voorgestelde renovatie gaat uit van een hoger niveau dan gebruikelijk is bij gemeentelijk maatschappelijk vastgoed.”

Door Gerard van Wijk

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie