Afbeelding
Stichting Edese Schaapskudde

441 lammetjes geboren bij Edese schaapskuddes

7 maart 2021 om 10:15 Dieren

EDE De lammertijd bij de Edese schaapskuddes zit erop. In een kleine maand zijn er liefst 441 lammetjes geboren in de kuddes. Bij de geboortes waren meerdere tweelingen en zelfs zes drielingen. ,,Dat is nog nooit voorgekomen bij deze kudde en uniek voor dit ras, het Veluwse Heideschaap”, aldus vrijwilligster Lianne van de Blaak.

Het eerste lammetje werd op 8 februari geboren in de kudde van herder Henk van de Brandhof op de Ginkelse Heide. In exact drie weken tijd werden in deze kudde 173 lammetjes geboren, de laatste zat op 1 maart het levenslicht.

Bij de kudde van Aart van de Brandhof op de Eder Heide kwam het eerste lammetje een dag later ter wereld, op dinsdag 9 februari. Maar deze kudde is aanzienlijk groter en er zijn hier dan ook meer lammetjes geboren: 268 in totaal. Het laatste lammetje werd, hoe symbolisch, zaterdag 6 maart geboren. Op de dag dat eigenlijk de eerste van twee lammetjesdagen gehouden zouden worden, maar dat evenement werd vanwege de coronamaatregelen afgelast.

De lammetjes vermaken zich overigens prima, zo blijkt uit onderstaande video’s die de Stichting Edese Schaapskudde deelde op sociale media. ,,Als de ooien aan de ruif staan gaat het jonge spul aan het spelen. Tikkertje met verlos denk ik”, staat er bij.



Bron video’s: Stichting Edese Schaapskudde

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie