Afbeelding
Sportservice Ede

Aanleg Playce X in Ede in volle gang

12 mei 2021 om 09:20 Overig

EDE De aanleg van het Playce X in Ede is in volle gang. De eerste toestellen zijn al te zien en dinsdag is er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het leggen van de kunstgrasmat. Het multifunctionele sportveld wordt aangelegd op sportpark Peppelensteeg, naast het zwembad. Naar verwachting kan het terrein komende zomer in gebruik genomen worden.

Een Playce X is een veld opgebouwd uit veel verschillende patronen en vormen. Hierdoor is het geschikt voor allerlei soorten sporten: van kleine en grote velden voor een potje voetbal, hockey of basketbal, tot uitdagende hinkelbanen en loopladders voor het voetenwerk. ,,Er zijn zelfs spelzones voor stoei- en balansvormen, tennis of straatspelletjes zoals stoepranden en kingball. De Athletic Nature Track krijgt een loopcircuit, een heuvel van drie meter met een natuurlijke tribune. Verder komt er een zandbak voor beachvolley en een recreatieveldje”, zegt sportparkmanager Ton van Hoof van Sportservice Ede.

De Playce X en de Athletic Nature Track zijn openbaar toegankelijk ,,en passen in het streven om Sportpark Peppelensteeg hét gebied van Ede te laten worden waar sport, bewegen, recreëren, tuinieren en ontspannen samenkomen. Een plek voor iedereen.”

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie