Bondscoach Max Caldas instrueert zijn selectie op De Bosrand om de patronen in te slijpen.
Bondscoach Max Caldas instrueert zijn selectie op De Bosrand om de patronen in te slijpen. Eip Janssen

Nederlandse mannenhockeyteam bij MHC Ede op bezoek

25 mei 2021 om 10:55 Hockey

EDE En weer was de accommodatie van MHC Ede het terrein waarop het Nederlands hockeyteam zich voorbereid op het komende EK. Ditmaal waren het mannen onder leiding van de na de Olympische Speken vertrekkende Max Caldas. De nationale hockeycoach vertrekt naar de Spaanse mannenploeg.

Eip Janssen

,,We maken het net als eerder de vrouwenhockeyploeg, nu de mannenploeg zoveel mogelijk naar de zin. De mannen hockeyselectie verbleef de afgelopen dagen op nationaal sportcentrum Papendal. Voor de tweedaagse training (24 en 25 mei) is dan ons complex de perfecte uitvalsbasis”, laat een vrijwilliger van MHC Ede weten.

Onder prima weersomstandigheden en condities op het complex kon de mannenselectie zich coronaproof voorbereiden op het komende EK hockey. 

,,Het is net als bij het vrouwenteam dat zich hier eerder op De Bosrand voorbereide op het EK en later Olympische Spelen, mooi dat wij daaraan mee mogen werken. Ergens heb je toch zoiets, dat de prestaties van beide nationale selectie op het EK en later Olympische Spelen ook afstralen op onze club en het team van vrijwilligers, hier aanwezig.”

De mannen beginnen het EK hockey, dat in Amsterdam van tussen 4 en 13 juni wordt gehouden tegen Frankrijk. Vrijdag 4 juni wordt om 20.00 uur in poule B gestart. Duitsland wacht op 6 juni. De poule wordt afgesloten op dinsdag 8 juni tegen Wales.

De vrouwen beginnen op zaterdag 5 juni om 15.30 uur tegen Ierland. Maandag 7 juni wacht het duel tegen Spanje. Schotland is de laatste tegenstander op 9 juni.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie