Simone van de Kraats, tot voor kort speelster van Polar Bears, was weer belangrijk voor Oranje.
Simone van de Kraats, tot voor kort speelster van Polar Bears, was weer belangrijk voor Oranje. WaterpolodamesNL

Simone van de Kraats neemt waterpolovrouwen bij de hand: winst op Spanje

28 juli 2021 om 13:55 Waterpolo

EDE De Oranje waterpolovrouwen hebben het tweede groepsduel op de Olympische Spelen in Tokio met 14-13 gewonnen van Spanje.

Het werd de wedstrijd van Simone van de Kraats, tot voor kort speelster van Polar Bears uit Ede. Ze zorgde voor de openingstreffer in een duel dat beide kanten op had kunnen vallen. Ook de Edese Iris Wolves kwam weer in actie, Polar Bears-keepster Joanne Koenders bleef buiten het bad. Na de eerste periode pakte Spanje een 2-3 voorsprong. De tweede periode, met weer een treffer voor Van de Kraats, eindigde in 3-2 voor Nederland, zodat beide ploegen halverwege in evenwicht waren: 5-5.

Nederland kroop daarna weg bij Spanje en kwam na drie periodes op een 8-7 voorsprong. Maar Spanje was verre van verslagen en nam zelfs een voorsprong. Maar Van de Kraats was ongenaakbaar in het laatste part. Met vier treffers nam ze Oranje bij de hand. Spanje maakte het wel spannend, kort voor tijd stond het nog 13-13. Sabrina van der Sloot schoot Nederland naar de eerste winst op de Spelen in Tokio, nadat eerder van Australië werd verloren. 

De volgende groepswedstrijd voor de Oranjevrouwen staat gepland voor komende vrijdag. Dan is Zuid-Afrika om 07.00 uur Nederlandse tijd de tegenstander.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie