Afbeelding
Aalt Guliker

Eric Speelziek heeft het erg naar zijn zin bij Sparta Nijkerk

28 augustus 2021 om 19:34 Voetbal

EDE Eric Speelziek, trainer van Sparta Nijkerk, moest zaterdagmiddag bij DOVO berusten in een 0-0 gelijkspel. Op het oog voor de Nijkerkse titelkandidaat een teleurstellend resultaat.

Eip Janssen

,,Zo kun je er tegenaan kijken. Ik denk dat Sparta N de wedstrijd in de eerste helft had moeten beslissen. Zeker in de aanvangsfase hadden wij absoluut het betere van het spel. Een paar kansen die je als ploeg eigenlijk niet mag laten liggen. Maar doordat er niet gescoord werd bleef DOVO in de wedstrijd. En na afloop moet je gewoon eerlijk zijn en constateren dat de 0-0 terecht is.”

De Edenaar heeft het goed naar zijn zin bij Sparta N.,, Dat klopt. Ik ben erg enthousiast over deze club. Natuurlijk willen we graag naar de tweede divisie. Het eerste seizoen, dat corona een voortijdig einde betekende waren we goed op weg. Ook vorig seizoen stonden we bovenaan. Maar toen had er minder moeite mee dan de eerste keer.”

Op de vraag of Sparta N nu zijn club is blijft Eric Speelziek, zoals eigenlijk altijd eerlijk. 

,,Ik voel me thuis bij de club. Maar ik ben geen Spartaan in de zin van. Trainers zijn passanten. De echte Spartanen zijn de vele vrijwilligers en leden die al heel lang de club trouw zijn.”

De trainer heeft nog een twee jarig contract. ,,Dat dien ik normaal gesproken met heel veel plezier uit. Wel is afgesproken tussentijds te evalueren. Mocht een van beide partijen aan de overeenkomst voortijdig een einde te willen maken is dat bespreekbaar. Maar op dit moment totaal niet aan de orde”, zegt Speelziek gedecideerd.

Hij omschrijft zijn team alsnog niet volledig. ,,Ik mis nogal wat mensen door allerlei oorzaken. Hoe ik de wedstrijd tegen DOVO beoordeel? Al wat beter dan de voorgaande week. Zo gauw er spelers terugkomen zal ik harde keuzen moeten maken. Maar dat hoort bij het trainersvak”, lacht Eric Speelziek.

Hoewel promoveren voor Speelziek en zijn Sparta N een van de ambitieuze doelstellingen is wil de Edenaar meer.

,,Ik wil graag dat Nijkerkse spelers uitkomen in de hoofdmacht. En dat gaat gebeuren. Daar maak ik mij hard voor.”

Eric Speelziek ziet zijn werkwijze niet echt anders dan bij DTS Ede of Rheden in het verleden. ,, Ik verlang veel van mijn spelers maar geeft ze ook wat terug. Daarnaast ben ik als trainer een andere persoon dan zo even aan de rand van het veld.”

Hij staat kort na de wedstrijd al met een aantal Edese supporters op het terras te praten. 

,,Zo gauw de wedstrijd is afgelopen ben ik gewoon mezelf. Rustig analyserend maar ook gewoon een gesprek voeren over iets anders dan voetbal”, besluit Eric Speelziek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie