Voormalig SDS '55 trainer Ronald Tulen nu op de bank bij Sparta Nijkerk.
Voormalig SDS '55 trainer Ronald Tulen nu op de bank bij Sparta Nijkerk. Bram van den Heuvel

Ex-SDS ’55-trainer Ronald Tulen assistent bij Sparta Nijkerk

28 augustus 2021 om 19:24 Voetbal

EDE Voormalig SDS ’55 trainer Ronald Tulen (archieffoto) zat zaterdagmiddag op de bank bij de derde divisie wedstrijd DOVO – Sparta Nijkerk.

Eip Janssen

,,Zoals bekend ga ik dit seizoen op voor de trainerscursus UEFA A. Dat betekende dat ik die zware cursus niet meer kon combineren met het trainerschap bij de Wekeromse ploeg. Je moet de cursus volgen, ergens stagelopen op niveau. Ik ben blij met de kans die Sparta Nijkerk mij geeft”, laat Tulen voor de wedstrijd weten.

,,Ik kende Ronald (Tulen, red.) totaal niet. Werd gebeld door collega Dick Schreuder of er mogelijkheden waren hem te helpen. Daar waar een wil is is een weg. Na wat contacten hebben we overeenstemming bereikt”, vult Eric Speelziek aan.

Hij benadrukt dat Ronald Tulen nu tweede assistent is bij de Nijkerkse derde divisionist.

,,Dat was mijn voorwaarde. Volledig meedoen binnen de staf. Hij krijgt van mij alle support. Mag meepraten en denken over alles rond het eerste team. Ook veldtrainingen laat ik met een gerust hart aan Ronald Tulen over. Zelf heb ik ooit mijn hoogste trainersdiploma behaald als assistent bij John van den Brom (AGOVV). In mijn ogen is dit de beste leerschool voor een UEFA A cursist. Ik help hem waar kan en zijn opmerkingen en ideeën zijn anderzijds ook voor mij waardevol”, besluit Eric Speelziek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie