Ronald Tulen neemt noodgedwongen afscheid van SDS '55
Ronald Tulen neemt noodgedwongen afscheid van SDS '55 Bram van den Heuvel

SDS ’55 trainer Ronald Tulen vertrekt

17 april 2021 om 17:45 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 en trainer Ronald Tulen hebben zaterdagmiddag in goed overleg besloten de samenwerking na dit seizoen 2020/2021 te beëindigen.

Eip Janssen

,,Met de bekendmaking zijn we de laatste club in deze gemeente die duidelijkheid verschaft. Maar intern waren we er aanvankelijk in februari al uit. De club en de trainer wilden graag de samenwerking die twee seizoenen geleden begon voort te zetten. Dat was ook de wens van de spelersgroep. Maar de Ronald Tulen gaf in die periode wel aan dat er een kans was dat hij een UEFA -A opleiding ging volgen. Mede door de coronaperikelen verliep de besluitvorming of Ronald en zo ja op welke cursus door de KNVB zou worden geplaatst wat langzamer dan wij en hij hadden gehoopt. Inmiddels heeft hij gisteren (vrijdag, red.) te horen gekregen dat de toelating UEFA-A opleiding een feit is. De start is al begin volgend seizoen. Voor Tulen geweldig. Maar het betekende wel dat we samen de consequenties op een rijtje moesten zetten. In het gesprek dat wij vanmiddag (zaterdag) samen hebben gevoerd is gebleken dat een combinatie (trainer SDS ’55 en het volgen van een pittige UEFA- A opleiding) niet haalbaar. Ronald heeft aangeven dat hij SDS ’55, weliswaar met tegenzin, gaat verlaten”, opent Edgar Meijer namens SDS ’55.

NIET GEMAKKELIJK Barnevelder Tulen worstelde enige tijd met de vraag wat wel of niet kon nadat zijn UEFA – A inschrijving door de KNVB werd gehonoreerd.

,,Drie jaar geleden heb ik besloten de inschrijving voor de UEFA - A opleiding in te trekken. Ik kon op dat moment gezien mijn werkkring niet waarmaken een groot aantal dagen in Zeist door te brengen. Maar ik merkte dat het kriebelde. In deze stille periode waarin wegens de coronacrisis niet wordt gevoetbald ga je toch nadenken wat je wilt. Ik wilde me verder ontwikkelen. Na een toelatingsgesprek kreeg ik van de KNVB te horen dat ik was toegelaten. Enige vraag was eerder wanneer de cursus zou starten. Dat is sinds gisteren (vrijdag) dus duidelijk: begin volgend seizoen. Ik denk nu aan alle voorwaarden die de KNVB stelt, zoals dagen in Zeist doorbrengen, stages volgen etc. te kunnen voldoen. Het kan zomaar zijn dat ik trainingen moet overslaan of op een groot aantal zaterdagen niet bij het SDS ’55 elftal aanwezig kan zijn. Dan moet je kiezen. Want ik kan niet half de cursus doen en half SDS ’55. In dat geval loop je het gevaar dat je een van de twee zaken niet goed doet. En dat wil ik mezelf richting de club of UEFA-A cursus niet aandoen”, licht Ronald Tulen toe.

Niet nadat hij nogmaals heeft benadrukt het genomen besluit niet gemakkelijk te hebben gevonden. ,,Ik heb mij bij SDS ’55 helemaal thuis gevoeld. Hoewel de club al sinds februari wist dat dit zou kunnen gebeuren houdt zo’n besluit je toch bezig. Ik kijk met heel veel voldoening en plezier terug op de club SDS ’55, zijn selectie en supporters”, besluit Barnevelder Ronald Tulen.

NIEUWE TRAINER ,,Wij hadden volop begrip voor zijn situatie en gezegd dat SDS ’55 wilde wachten. Natuurlijk is dat lastig omdat je niet precies weet waar je aan toe bent. Ronald had er alle begrip voor gehad als we op de trainersmarkt waren gegaan. Dat hebben we in afwachting van een definitief bericht uitgesteld. Nu gaan we alsnog ons oriënteren op een nieuwe trainer. We gaan kijken wie beschikbaar is. Ik denk dat er nog genoeg trainers zijn die geen club hebben”, vult Edgar Meijer aan.

Bij SDS ’55 blijft zoals het er nu uitziet de selectie vrij compleet. ,,Er zijn een paar spelers die stoppen of nog twijfelen. Een nieuwe trainer zal zeker een gemotiveerde en enthousiaste groep aantreffen. Het dorpsgevoel en de inzet voor de club is hier groot”, laat de bij SDS’55 voor het technisch beleid verantwoordelijke Edgar Meijer aanvullend weten.

Mocht het spelen van voetbalwedstrijden weer worden toegestaan zal de Wekeromse vierdeklasser niet deelnemen aan de door de KNVB te houden Regio Cup.

WEDSTRIJDEN ,,Ik hoop dat we in mei weer wedstrijden kunnen spelen. SDS ’55 heeft zich aangesloten bij het initiatief om met Advendo’57, Blauw Geel ’55, KSV Fortissimo en de Wageningse clubs SKV en ONA ’55 een wedstrijdenreeks te spelen. Zeker ook omdat bij dit initiatief ook de tweede elftallen tegen elkaar spelen. Ik hoop vurig dat het ervan komt. Het mooiste zou ook nog zijn dat onze supporters de wedstrijden mogen volgen. Een pleister op de wonde van weer een niet uitgespeeld seizoen. Maar in onze situatie een mooie gelegenheid voor een nieuwe trainer de hele selectie aan het werk te zien”, besluit SDS ’55 bestuurslid Edgar Meijer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie