SDS ’55 scoort niet en wint toch

19 september 2020 om 18:28 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 scoorde een driepunter met de 2-1 winst tegen Wodanseck.

,,Niet scoren en toch winnen. Het is knap. De tegenstander scoorde twee keer in eigen doel. Waarvan de beslissende goal ver in blessuretijd”, haalde SDS ’55-trainer Ronald Tulen opgelucht adem.

Hij zag zijn ploeg deze middag vele honderd procent kansen niet verzilveren.

,,Laten we zeggen dat het vizier niet op scherp stond. Anderzijds is het positieve element dat je wel kansen creëert”, ging Tulen verder.

SDS ’55 kwam tegen een hele matige tegenstander zelfs op een 0-1 achterstand.

,,Ik denk dat zij een keer of tien voor ons doel zijn geweest. Het Wodanseck doelpunt paste wel in het wedstrijdbeeld. Een misverstand achterin tussen de doelman en een verdediger. Doelman Jaco van Veldhuizen schoot tegen een tegenstander aan en de bal verdween in het SDS ‘55 doel. ,,Ook deze goal paste wel bij de wedstrijd”, sipte Tulen.

Een minuut of zes later werd het 1-1 door een eigen doelpunt.

,,Daarna toonde de ploeg karakter. Ze bleven gaan. In blessuretijd kopte uit een corner een eigen doelpunt van een Wodanseck-speler”, eindigde Ronald Tulen.

Zaterdag gaat SDS ’55 op bezoek bij VV Barneveld dat met 3-0 bij EFC ’58 verloor.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.