Afbeelding
Theo Beumer

Behoorlijke aderlating voor Blauw Geel ‘55

27 mei 2021 om 08:52 Voetbal

EDE Bij derdeklasser Blauw Geel ’55 vertrekt na dit seizoen Ruben Florijn (archieffoto). De middenvelder die eerder ook voor de DTS Ede jeugd uitkwam heeft zijn ‘jawoord’ gegeven aan ASV Wartburgia (Amsterdam). Deze club komt net als Blauw Geel ’55 uit in de derde klasse.

Eip Janssen

,,Ruben woont in Amsterdam en studeert deze zomer af. Zoals het er nu uitziet gaat zijn leven zich afspelen in het Amsterdamse. Hij koos daarom voor een overschrijving naar Wartburgia. Eerder speelde Ruben als voor het Amsterdamse De Dijk”, laat Blauw Geel ’55 woordvoerder Marcel van der Hoop weten.

De 24-jarige Ruben Florijn laat op de site van ASV Wartburgia het volgende weten: Ik zit op dit moment in mijn afstudeertraject van mijn opleiding Sport, Management & Ondernemen aan de HvA. Dit doe ik bij ING op de eventafdeling, waardoor ik in contact ben gekomen met de hoofdtrainer Hans Schakel. Hierna heb ik een aantal keer meegetraind en heb ik in overleg besproken, ook met het oog op de toekomst, om mijn leven nog meer naar Amsterdam te verplaatsen. Voorheen voetbalde ik bij de zaterdag derdeklasser Blauw-Geel ‘55 (EDE), maar in verband met het vele reizen en met het oog op de toekomst heb ik hiervoor gekozen. Daarnaast ben ik van mening dat ik er qua niveau zeker niet op achteruit ga, de speelstijl ligt mij goed en de sfeer in de groep zit er goed in. Ik ben een voetballende speler die overal op het middenveld uit de voeten kan. Het wordt een leuke uitdaging, maar ik heb er vertrouwen in dat ik het team verder kan helpen.

Marcel van der Hoop bij Blauw Geel ’55 medeverantwoordelijk voor het technische beleid legt uit dat de club het vertrek van Ruben Florijn intern wil oplossen.

,,We gaan het oplossen met de doorstroming van zeker vier talentvolle O 19 spelers uit de eigen jeugdopleiding. Het beleid dat we hebben ingezet om spelers voor de hoofdmacht zoveel mogelijk zelf op te leiden wordt hiermede ook in de praktijk waargemaakt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie