Trainer Pieter van de Grift en Blauw Geel '55 blijven elkaar ook volgend seizoen trouw.
Trainer Pieter van de Grift en Blauw Geel '55 blijven elkaar ook volgend seizoen trouw. Theo Beumer

Blauw Geel ’55 verlengt met Pieter van de Grift

3 december 2020 om 20:45 Voetbal

EDE De Edese derdeklasser Blauw Geel ’55 en trainer Pieter van de Grift hebben het lopende contract met een jaar verlengd.

Eip Janssen

Voor de inwoner van Amerongen wordt het zijn tweede achtereenvolgende seizoen bij Blauw Geel ‘55.

,,Voor ons was er geen reden niet verder te gaan met Pieter’’, zegt Martijn Groot Kormelink namens de club. ,,Het loopt allemaal lekker. De start van dit voetbaljaar was goed. Zowel de spelersgroep als technisch manager Marcel van der Hoop waren positief. En nu maar hopen dat we snel weer verder kunnen spelen. En het seizoen in welke vorm dan ook kunnen afmaken.’’

NIET VERRAST ,,Nee, echt verrast dat de verlenging er komt ben ik niet. Zelf stond ik er positief in. Ik ben een trainer die graag langer bij een club werkt. Daarbij zie ik bij Blauw Geel ’55 met de huidige spelersgroep perspectief. Ook van uit de jeugd verwacht ik een doorstroming de komende jaren”, steekt de dus de in het dagelijks leven als docent in Veenendaal werkzame Van de Grift van wal.

Van de Grift beaamt dat Blauw Geel ’55 dit seizoen wat wisselvallig van start ging. ,,Je moet aan elkaar wennen. De groep is wat anders samengesteld dan het afgelopen seizoen. En, maar daar wil ik mij zeker niet achter verschuilen, hadden we wat pech dat enkele sterkhouders niet beschikbaar waren.”

Ondanks de coronaperikelen en de daarmee in verband staande maatregelen stond de selectie elke donderdagavond op het veld.

,,Het is wat improviseren. Dan weer met viertallen, dan weer met twee tallen een oefening verzinnen valt niet altijd mee. Ik zie het trainen meer als een teambuilding, waarin we elkaar nog ontmoeten, dan als een echte trainingsavond. Zolang de spelers het leuk blijven vinden ga ik daar mee door”, aldus de trainer.

Ook Pieter van de Grift kijkt uit naar het moment waarop de competitie hervat zou kunnen worden.

HALVE COMPETITIE OF POULES,, Persoonlijk denk ik dat dat nog wel even duurt. Als we 1 maart halen inclusief een vier weken durende voorbereiding mogen we blij zijn. Ik verwacht dat de KNVB zal besluiten te proberen een halve competitie uit te spelen. Of misschien wel twee poules van zeven waarvan de winnaars spelen om promotie. En de laatsten om degradatie. Ik hoop niet dat het seizoen net als vorig seizoen als een nachtkaars zonder beslissingen uitgaat.”

In de komende weken gaat de trainer in overleg met technisch manager Marcel van der Hoop inventariseren hoe de spelersgroep er volgend seizoen uit kan komen te zien.

,,Op dit moment is er nog met geen enkele speler gesproken. Ik heb overigens ook geen aanwijzingen dat er spelers vertrekken. In deze toch wel ook voor mij als al lang in de voetballerij werkzame trainer is deze coronacrisis een novum. Maar daar moet je creatief mee om gaan. Met als uiteindelijk doel dat we samen de strijd tegen corona winnen en weer samen aan de lijn of op het veld kunnen genieten”, besluit Pieter van de Grift.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie