Mike Molenaar (links) vijf maal trefzeker voor Blauw Geel '55.
Mike Molenaar (links) vijf maal trefzeker voor Blauw Geel '55. Theo Beumer

Blauw Geel ’55-speler Mike Molenaar scoort vijfmaal

3 oktober 2020 om 19:00 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 won zaterdagmiddag bij AGOVV (Apeldoorn) met 6-1. Vijf doelpunten kwamen op naam van Mike Molenaar.

,,Na twee wat matige wedstrijden had mijn elftal dit wel nodig. Natuurlijk is Mike (Molenaar, red.) met vijf doelpunten onbetaalbaar. Maar persoonlijk vond ik bijvoorbeeld Art Veldhuizen verrassend goed spelen. Eigenlijk het hele team, terwijl Blauw Geel ’55 toch potentiële eerste elftalspelers als Marcel van Bruksvoort, Jos Bolks, Ruben Florijn, Jeroen Berkhof en Daan Rijsemus moest vervangen”, opende Blauw Geel ’55 – trainer Pieter van de Grift.

De trainer zag zijn team de strijd tegen AGOVV eigenlijk al in de eerste helft beslissen. Rond de vijftiende minuut telde Blauw Geel ’55 al een 2-0 voorsprong.

,,Een mooie aanval met een voorzet van rechts werd door Mike Molenaar binnengekopt. De 2-0 was een verre pass uit het achterveld waar Mike in geloofde en terecht. Hij liet de doelman kansloos.”

De thuisclub creëerde weinig tot niets. ,,Misschien kun je beter stellen dat wij ze niet in het spel lieten komen. Toch vind ik AGOVV geen verkeerde ploeg. Die gaan nog wel punten halen”, analyseerde Van de Grift het duel.

Na ruim een half uur spelen kwam Blauw geel op een 3-0 voorsprong. ,,Een voorzet op maat die Molenaar mooi intikte.

De 4-0 voor de Edese ploeg was er een om in te lijsten. Misschien niet qua schoonheid maar wel hoe het doelpunt tot stand kwam. Molenaar zette in en de AGOVV-doelman leek te redden. Hij stompte de bal weg die alsnog weer werd ingezet en nu wist Mike Molenaar wel doel te treffen.

,,De 5-0 was een assist van Robbie Pont die Mike zijn vijfde doelpunt liet scoren. In de rust de ploeg gevraag scherp te blijven en door te gaan. Maar een aloude voetbalwet zegt dat er op zo’n moment (5-0) het allemaal toch wel net iets minder scherp wordt”, keek de trainer terug.

De tweede helft werd niet het beste schouwspel van de wedstrijd. Invaller-doelman Niek Hiemstra (Rijsemus was op vakantie, red.) stond zijn mannetje.

In de tweeënzestigste minuut was Hiemstra kansloos op een inzet van Moreno Schoenmaker: 6-1.

,,De ploeg toonde karakter om eigenlijk binnen de minuut de 6-1 op het scorebord te brengen. Mike Molenaar bediende Simon Kooiman die perfect scoorde. Het was de eerste keer dat het duo Molenaar/Kooiman samen in de competitie aan de start kwam. De vraag of er een match was is volledig beantwoord”, sluit Pieter van de Grift tevreden af,

Blauw Geel ’55 staat in de derde klasse B na drie wedstrijden op een vijfde plaats. Drie punten minder dan koploper Veenendaal.

Zaterdag komt streekgenoot SKV (Wageningen) op bezoek.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.