Soms zit het mee, soms zit het tegen voor Luuk de Vries
Soms zit het mee, soms zit het tegen voor Luuk de Vries Rob Mulder

Motorcoureur Luuk de Vries geen vriend van Staphorster asfalt

29 augustus 2021 om 10:00 Overig

LUNTEREN Motorcoureur Luuk de Vries (10) en het Staphorster circuit zijn geen vrienden. In de vierde race Molenaar NSF 100 klasse maakte   een val een einde aan de droom op een hoge klassering.

Eip Janssen

,,In de kwalificaties was de baan nat en kreeg ik eerst geen grip met de motor op het circuit. Gelukkig werd het droger en een goede rondetijd betekende startplek tien. Best tevreden mee”, opent de jonge coureur.

In de eerste race zat het al niet echt mee. ,,Ik kwam goed weg maar werd in de eerste bocht al aangetikt door een mede coureur. Ik kon de motor wel in bedwang houden en geen aansluiting krijgen met de kop groep. De eenzame race werd op een negende plek afgesloten”, sipte Luuk de Vries.

In de tweede race eenzelfde scenario. De Lunteraan had een goede start maar de angst voor de eerste bocht betekende voorzichtigheid maar ook verlies van een aantal plekken. 

,,In de tweede ronde komt de pechvogel weer langs. Voor mij valt een rijder die ik niet meer kon ontwijken. We lagen met zijn drieën op een hoop De race was gelopen.”

De Vries wist zijn motor redelijk snel overeind te zetten en probeerde te redden wat er te redden viel. 

,,Ik wist nog wat posities terug te pakken maar een veertiende plek was niet datgene waar ik voor kwam”, reageerde Luuk de Vries teleurgesteld. 

Hij kon zaterdag in Staphorst geen moment zijn klasse laten zien. 

,,Zoals gezegd is het asfalt van het stratencircuit in Staphorst mij niet gunstig gezind. Het ondermijnde mijn zelfvertrouwen wel. Maar komend weekeinde zal ik in race (Veldhoven, red) weer staan”, keek de jongeling alweer positief vooruit. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie