Afbeelding
Jan Timmerman - JTS Fotografie.

Leerzaam raceweekend Melvin van der Voort op de Nürburgring

4 juli 2021 om 15:28 Overig

EDE De 15-jarige Edese motorcoureur Melvin van der Voort kwam dit weekeinde éénmalig uit in de Dutch Supersport en BeNeLux Trophy klasse, waarbij zich kon mengen in de strijd om de kopposities.

Het Nederlandse kampioenschap onder de naam International Dutch Championship reed dit weekend op de Nürburgring. Daarnaast werd ook gereden in de BeNeLux Trophy. Een mooie kans voor Melvin van der Voort om extra trainingsmeters te maken op een nieuw circuit. Het ging erg goed met de jonge coureur uit Ede en iedere trainingssessie werden er goede stappen voorwaarts gemaakt.

VIJFDE Op zaterdagmiddag werd de eerste Dutch Supersport race verreden. Vanaf een zesde startplaats kwam Melvin van der Voort geweldig van zijn plek en dook als eerste de haakse hoek in.

De SWPN-coureur verremde zich een keer, waardoor Melvin de aansluiting met de voorste rijders verloor. Het tempo van de Edenaar was goed en dit resulteerde in een vijfde plaats in de einduitslag.

,,Zondag ging het nog beter tijdens de race om de BeNeLux Trophy. Ik reed al snel op plaats twee kort achter de nummer één in de Superport categorie, toen er een rode vlag kwam vanwege een valpartij. In de tweede Dutch Supersport race kwam ik opnieuw zeer goed weg en pakte opnieuw kopstart”, glunderde Melvin van der Voort.

De jonge talentvolle Edenaar reed lang op de tweede plaats vlak achter de leider, maar de Yamaha-coureur kwam in de zevende ronde rijdend op plaats drie ten val.

,,Ik pakte de motor nog wel weer op en eindigde als twaalfde. Overall heb ik dit raceweekend weer veel geleerd en mij laten zien “, sloot Van der Voort af.

Over drie weken staat de volgende ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap gepland. In het weekend van 23 t/m 25 juli wordt er gereden op het circuit van Schleiz in Duitsland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie